Aktualizované Správy

Štrajk autodopravcov aj v Žiline: MAPA s obchádzkovými trasami

Štrajk autodopravcov pokračuje, pridáva sa aj Žilina a to križovatkou na Košickej. Policajti odporúčajú obchádzkové trasy.

Ilustračný obrázok k článku Štrajk autodopravcov aj v Žiline: MAPA s obchádzkovými trasami
12
Galéria

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) bude v piatok 10. januára od 10.00 h štrajkovať v Žiline na križovatke na Košickej ulici. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti s tým, že naďalej trvá aj štrajk na Orave a v Ružomberku.

UNAS konštatuje, že štrajk považuje za krajné riešenie, a hovorí o drasticky sa zhoršujúcom podnikateľskom prostredí autodopravcov. Od predstaviteľov štátu očakáva riešenia, a to 50-percentné zníženie cestnej dane a pozastavenie výberu mýta do určenia nového správcu mýta. Požadovala rokovanie s vládou SR o predložených požiadavkách.

Žilinská krajská polícia na svojom oficiálnom facebooku upozorňuje vodičov, že do 20:00 hod. bude úplne uzatvorená cesta I/18 na Košickej v oboch smeroch za križovatkou s ulicou sv. Cyrila a Metoda (zjazdná rampa z ulice sv. Cyrila a Metoda zo sídliska Vlčince v smere na Martin) – prejazd bude umožnený výhradne vozidlám všetkých záchranných zložiek.

,,Predmetné miesto odporúčame osobnej doprave a autobusom obchádzať po ceste III/2084 – ulica Pri celulózke. Zároveň žiadame vodičov motorových vozidiel, aby sa vyhli mestu Žilina z dôvodu blokovania dopravy autodopravcami a využili iné alternatívne dopravné trasy," dodáva polícia.

Článok sme aktualizovali tu: Mesto k dopravnej situácii v Žiline: Okrem štrajku nás čaká aj prejazd demolačného stroja

Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM