Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Stavebný ruch na Solinkách: Mesto začalo s výstavbou nového chodníka, FOTO

Na Solinkách je rušno aj počas letných prázdnin. Po dobudovaní chodníka na Obvodovej ulici začali sa výkopové práce pre novú elektrifikáciu a vo výstavbe je aj ďalší chodník.

Ilustračný obrázok k článku Stavebný ruch na Solinkách: Mesto začalo s výstavbou nového chodníka, FOTO
11
Galéria
Foto: Ľubo Bechný

Ako sme vás nedávno informovali, od začiatku roka pribudla nová pešia komunikácia v mestskej časti Budatín a mesto dokončilo aj výstavbu úplne nového chodníka na Obvodovej ulici popri nákupnej zóne Soliniek. Stavebné práce na sídlisku však naďalej pokračujú. Čo sa tam deje?

Na Solinkách prebiehajú práce na výstavbe nového chodníka a začali sa aj výkopové práce pre novú elektrifikáciu. „Na hlavnej pešej trase od kostola po Billu sa začal budovať nový chodník. Ten prepojí chodník pred ZŠ Gaštanova s obchodným domom Billa na Platanovej ulici. Chodník bude osadený zámkovou dlažbou, aby v budúcnosti, v prípade zásahu na podzemnom potrubí, bolo možné tento otvoriť a uzavrieť,“ uviedol Ľubomír Bechný, poslanec Mestského zastupiteľstva za volebný obvod Solinky.

Podľa informácií z Mesta Žilina čiastka na vybudovanie chodníka podľa zmluvy o dielo predstavuje 18.577,04 eur s DPH.

Ako doplnil Ľubomír Bechný, počas roka 2018 je naplánovaná aj oprava chodníka pred ZŠ Gaštanova. „Za tým účelom sme vyčlenili aj časť nášho poslaneckého fondu z volebného obvodu“ zdôraznil.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM