Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Dobré správy pre Žilinčanov: Všimli ste si zmeny v Budatíne i na Solinkách? FOTO

Ak denne meriate cestu Obvodovou ulicou či Budatínom v smere do Zádubnia, tak ste si určite všimli zmenu. Koľko tieto úpravy stáli?

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre Žilinčanov: Všimli ste si zmeny v Budatíne i na Solinkách? FOTO
Zdroj: Mesto Žilina

Mesto Žilina začiatkom roka avizovalo obnovu starých chodníkov, no i vybudovanie nových, uskutočniť opravy základných či materských škôl, vybudovať parkovacie miesta a oddychové zóny. Tlačová hovorkyňa Mesta Barbora Zigová vo februári informovala, že poslanci na tento účel navýšili rozpočet približne o štyri milióny eur.

Nová pešia komunikácia odvtedy pribudla v mestskej časti Budatín ako súčasť navrhovaného budúceho chodníka spájajúceho Budatín so Zádubním. Dokončený je aj chodník na Obvodovej ulici, kde doteraz úplne chýbal a chodci sa pohybovali po zablatenom vyšliapanom trávniku.

„Celkové náklady na výstavbu týchto peších komunikácií predstavujú sumu 156 009, 92 eura. Nové chodníky zvýšia bezpečnosť chodcov ako účastníkov cestnej premávky a zároveň zvýšia kvalitu života v našom meste,“ doplnil vedúci Odboru tlačového a zahraničných vecí Pavol Čorba.

Do obnovy chodníkov mesto plánuje investovať v tomto roku 523 tisíc eur v jednotlivých mestských častiach a sídliskách. Úplne nové chodníky pribudnú v tomto roku ešte v Trnovom a na Kvačalovej ulici.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Mesto Žilina
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM