Futbal

Šošonov v Turecku preveria zahraničné kluby: Futbalisti vyzvú aj mužstvo trénera Vladimíra Weissa

Futbalisti MŠK Žilina odcestovali v stredu na sústredenie do tureckého Beleku, kde ich čaká záverečná fáza prípravy pred začiatkom jarnej časti Corgoň ligy 2013/2014. Na sústredení ich preveria zahraničné kluby, vrátane mužstva kouča Vladimíra Weissa.

Ilustračný obrázok k článku Šošonov v Turecku preveria zahraničné kluby: Futbalisti vyzvú aj mužstvo trénera Vladimíra Weissa
Zdroj: TASR

„Do Turecka cestovalo 20 hráčov a dvaja brankári. Štyria reprezentanti do 19 rokov Klec, Lupčo, Králik a Škriniar sa k nám pripoja v piatok a absolvujú zvyšok sústredenia s nami. Je možnosť, že ich budeme vidieť aj v druhom medzištátnom zápase Slovenska proti Turecku,“ citoval web žilinského klubu trénera Adriána Guľu.

„Nepocestuje s nami Jozef Piaček, ktorý je po operácii a už nemá sadru, ale len dlahu a pokračuje v rehabilitačných cvičeniach. Taktiež Holec, ten má problém s malíčkom na ruke a toto zranenie mu nedovoľuje ísť do brány. Pre zdravotné problémy napokon nejde s nami ani Paur,“ dodal Guľa.

Prvým súperom Žiliny bude v sobotu 15. februára o 12.00 SEČ ruský klub Krylia Sovietov Samara, v utorok 18. februára si „šošoni“ zmerajú sily s Volynom Luckom z Ukrajiny a na záver v sobotu 22. februára vyzvú Kairat Alma Ata na lavičke so slovenským trénerom Vladimírom Weissom.

„Toto bol zámer, aby sme išli na sústredenie nielen kvôli lepším klimatickým podmienkam, ale hlavne kvôli kvalite súperov. Čakajú nás výborné previerky, ktoré nás dostatočne pripravia nielen na úvodné zápasy Corgoň ligy, ale budú to pre nás aj zápasy v ktorých chceme zbierať skúsenosti s iným herným štýlom,“ poznamenal Guľa.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM