Michal Demjanovič Futbal

Šošoni stanovili nový rekord súťaže: Hodnotenie trénera Guľu vnútri

Futbalisti MŠK Žilina majú za sebou prvú tretinu Fortuna ligy. V doterajšom priebehu sezóny okúsili len raz pocit prehry.

Ilustračný obrázok k článku Šošoni stanovili nový rekord súťaže: Hodnotenie trénera Guľu vnútri
Zdroj: TASR

V súčasnej dobe je na programe reprezentačná prestávka. Vo výberoch Slovenska figurujú aj viacerí hráči z klubu MŠK Žilina. Vo Fortuna lige sa pred prestávkou odohralo 11. kolo najvyššej slovenskej súťaže. V ňom sa v šlágri kola stretla prvá Žilina, s prekvapením sezóny a druhým tímom aktuálnej tabuľky Podbrezovou. Vo vyrovnanom zápase zvíťazili Šošoni najtesnejším rozdielom. Tým si upevnili svoju pozíciu na prvom mieste, kde majú náskok už šiestich bodov práve pred Podbrezovou.

Rekord súťaže

V doterajšej časti sezóny, teda po 11 zápasoch, šošoni stanovili nový rekord súťaže. Pri 33-kolovom systéme, ktorým sa hrá najvyšší ročník desiatu sezónu, nikto nedosiahol po prvej tretine zisk 28 bodov.

K doterajším stratám bodov, teda po remíze s Dunajskou Stredou a jedinej prehre so Slovanom sa vyjadril aj tréner. „Oceňujem, že mužstvo dokázalo pozitívne zareagovať, aj po nešťastnom zápase s Dunajskou Stredou. Po výbornom výkone sme nezvládli záver zápasu. Chlapci sa po tomto zápase ešte viac zomkli. V nasledujúcich kolách ukázali, že s nami treba počítať. Zápas so Slovanom sme si prehrali sami. Súper nebol lepší. Vieme v ktorých atribútoch sme ten zápas nezvládli, ale bolo to veľmi podstatné do ďalších bojov. Chlapci sa z toho poučili.“ povedal tréner MŠK Žilina Adrián Guľa pre MSKZilinaTV.

Zdroj: TASR

Chuť pracovať ďalej

Napriek úspešnému začiatku tréner nabáda k tomu, aby ostali ako tím ostražitý. „Z 11 kôl, sme 7 hrali doma, kde máme vytvorené štandartne podmienky, kvalitnú plochu a silnú podporu domácich fanúšikov. Musíme ale na sebe ďalej svedomito pracovať. Mužstvo ukazuje svoju silu a stabilitu výkonov, ale v určitých miestach je mužstvo stále krehké,“ uviedol tréner.

Tréner tiež uviedol čo ho najviac teší v doterajšom priebehu sezóny. „Som rád, že sa dnes nikto nezaoberá otázkou prečo umelá tráva. Tiež ma teší prístup hráčov, na ktorých je vidieť, že si hráči futbal užívajú a chcú na sebe pracovať. Pre nás je podstatné, aby sme sa z doterajšieho úspechu odrazili do ďalšej práce. Tiež ma veľmi teši synergia hráčov a fanúšikov, ktorá neustále rastie,“ dodal Guľa.

Čítajte tiež:

Fortuna liga má za sebou tretinu sezóny: 3 dôvody prečo je Žilina na prvom mieste

Začína reprezentačná prestávka: Ktorí Šošoni sa objavili v nominácii?

Foto: ilustračné

Žilinskí futbalisti v OBRAZOCH
20
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM