Michal Demjanovič Futbal

Začína reprezentačná prestávka: Ktorí Šošoni sa objavili v nominácii?

Máme tu reprezentačnú prestávku. Aj Žilinskí futbalisti pomôžu slovenskej reprezentácii v boji o MS 2018, respektíve ME.

Ilustračný obrázok k článku Začína reprezentačná prestávka: Ktorí Šošoni sa objavili v nominácii?
Zdroj: TASR

Prvý októbrový týždeň je ďalším asociačným termínom pre slovenských reprezentantov, medzi ktorými nechýbajú ani žltozelení futbalisti. Reprezentačné výbery majú pred sebou dôležité októbrové stretnutia, „Áčko“ potrebuje bodovať v rozbiehajúcej sa kvalifikácii na majstrovstvá sveta, „21“, ktorá ju ma dobre rozbehnutú ju potrebuje úspešne dokončiť a „19“ zabojuje v Poľsku o postup do Elite Round.

Reprezentáčné Áčko

Reprezentáciu mužov čakajú v októbri dva zápasy o MS 2018 v Rusku proti nepríjemných súperom. Pri zostavovaní nominácie nemohol tréner Ján Kozák pre zranenia počítať s viacerými hráčmi. Jedným z nich je aj kapitán MŠK Viktor Pečovský. V nominácii sa tak zo šošonov objaví iba záložník Jakub Holúbek, ktorý sa bude snažiť o svoj prvý reprezentačný štar­t.

PROGRAM:

8.10. Slovinsko – SLOVENSKO (Ľubľana, 20:45)

11.10. SLOVENSKO – Škótsko (Trnava, 20:45)

Slovenská dvadsaťjednotka

Tím Pavla Hapala je v 8. kvalifikačnej skupine o postup na finálový turnaj ME 2017 prvý s päť bodovým náskokom. Mužstvo čakajú ešte dva záverečné zápasy. Ak získaju čo i len jeden bod, tak sa predstavia na záverečnom turnaji, ktorý sa uskutoční v Poľsku. K tomuto cieľu budú chcieť pomôcť aj žltozelení futbalisti – obrancovia Denis Vavro a Martin Králik a záložníci Nikolas Špalek a Miroslav Káčer. Chýbať bude zranený Róbert Mazáň, v nominácii, naopak, budú aj stabilné opory a bývalí hráči MŠK Milan Škriniar, Jaroslav Mihalík a Lászlo Bénes.

PROGRAM:

7.10. SLOVENSKO „21“ – Bielorusko „21“ (Myjava, 18:30)

11.10. Turecko „21“ – SLOVENSKO „21“ (Alanya, 16:00)

Môže vás zaujímať: Mladý talent zo Žiliny v ROZHOVORE: Podmienky na futbal v meste sú vynikajúce

Zdroj: TASR

Slovenská devätnástka

Tím Milana Malatinského čaká turnaj 8. skupiny kvalifikácie ME 2017 v Poľsku. Do ďalšej fázy (Elite Round) postupujú dva najlepšie tímy z trinástich skupín a najlepší z tretích miest (podľa výsledkov s postupujúcimi). Finálový turnaj sa uskutoční v júli budúceho roka v Gruzínsku. Tréner počíta aj s trojicou šošonov – obrancami Vladimírom Majdanom a Branislavom Šušolíkom, na krídle sa predstaví Kristián Vallo.

PROGRAM:

6.10. Severné Írsko „19“ – SLOVENSKO „19“ (Toruń, 11:00)

8.10. SLOVENSKO „19“ – Poľsko „19“ (Inowroclaw, 15:30)

11.10. SLOVENSKO „19“ – Macedónsko „19“ (Szubin, 15:30)

Čítajte tiež:

MŠK Žilina boduje na Facebooku: K akému umiestneniu jej pomohli fanúšikovia?

Nový týždeň pred nami: Akcie, ktoré v Žiline nemôžete zmeškať

Foto: ilustračné

Žilinskí futbalisti v OBRAZOCH
20
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24/futbalsfz.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM