Igor Petrík Krimi

Slušný úlovok policajtov: Zadržali dvoch dílerov, kopec trávy, Žilinčan drogy aj dovážal z Česka vlakom

Policajti klepli po prstoch dvojici dílerov drog zo Žiliny a Kysuckého Nového Mesta. Podľa mužov zákona pestovali a predávali marihuanu, pričom jeden z nich ju aj dovážal na Slovensko. Teraz im hrozí až desať ročná basa.

Ilustračný obrázok k článku Slušný úlovok policajtov: Zadržali dvoch dílerov, kopec trávy, Žilinčan drogy aj dovážal z Česka vlakom
Zdroj: Policajný zbor SR

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil dve osoby z drogovej trestnej činnosti, ktoré mali s drogami obchodovať v Žilinskom kraji. Obe osoby zadržala Národná kriminálna agentúra počas protidrogovej akcie v Žiline a Kysuckom Novom Meste.

„Pri osobných prehliadkach a prehliadkach viacerých objektov policajti zaistili takmer tritisíc dávok marihuany. Pri domovej prehliadke skončila v rukách polície aj výbava na jej pestovanie, spracovanie a dávkovanie. Okrem peňažnej hotovosti 600 eur polícia zaistila tiež 27 kusov rastliny, kde množstvo účinnej látky už skúmajú kriminalistickí experti,“ informoval Michal Slivka, hovorca Prezídia Policajného zboru.

Doplnil, že díler z Kysúc okrem pestovania rastliny, jej spracúvania, sušenia, prechovávania a predaja z vypestovaných rastlín získaval extrakt. Ten mal obsahovať vyššiu koncentráciu účinnej látky. Díler zo Žiliny okrem pestovania vlastných rastlín, dovážal na Slovensko marihuanu z Českej republiky. Z Ostravy do Žiliny na to využíval najmä vlakové spojenie.

„Obvineným hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody od troch až do 10 rokov. Stíhaní sú väzobne,“ uzatvoril Slivka.

Polícia zadržala dvojicu dílerov zo Žilinského kraja
7
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM