Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Sľuby sú zložené: FOTO ľudí, ktorí budú o Žiline rozhodovať

Ešte predtým, ako novozvolení poslanci rozhodovali okrem iného aj o plate primátora Fiabáneho, zložili sľub. Pozrite si, kto o našom meste rozhoduje.

Ilustračný obrázok k článku Sľuby sú zložené: FOTO ľudí, ktorí budú o Žiline rozhodovať
84
Galéria

Necelý mesiac po tohtoročných komunálnych voľbách bolo zvolané slávnostné ustanovujúce zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline. V Mestskej radnici sa s výnimkou ospravedlnených Martina Kapitulíka a Martina Barčíka stretli všetci zvolení zástupcovia nášho mesta. Nechýbali ani pozvaní hostia – poslankyňa národnej rady Anna Verešová, predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová i rektor Žilinskej univerzity Jozef Jandačka a poslanci, ktorí sa do nového zastupiteľstva už nedostali, resp. sa o miesto v ňom vo voľbách ani neuchádzali.

Na slávnostnej časti zastupiteľstva sa oznámili výsledky volieb do orgánov samosprávy mesta Žilina. Nasledovalo zloženie sľubu novozvoleného primátora mesta a poslancov mestského zastupiteľstva, ktorú príhovorom zakončil primátor Peter Fiabáne.

V pondelok 3. decembra tak zasadli do poslaneckých lavíc aj Barbora Birnerová, Zuzana Balogová, Marek Richter, Vladimír Randa, František Talapka, Dominik Hriník, Róbert Kašša, Ondrej Šoška, Miriam Šuteková, Lukáš Milan, Denis Cáder, Rastislav Johanes, Jozef Augustín a Igor Habánik, ktorý nahradí primátora Petra Fiabáneho. Čiže štrnásť nových tvárí, zvyšných 17 poslancov bolo poslanecky činných už v minulom volebnom období.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM