Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

V zozname sa objavili tieto mená: Žilinskí poslanci, ktorí budú sobášiť

Počas ustanovujúceho mestského zastupiteľstva sa rozhodlo nielen o plate primátora. Poslanci odsúhlasili aj mená kolegov spomedzi vlastých radov, ktorí budú sobášiť.

Ilustračný obrázok k článku V zozname sa objavili tieto mená: Žilinskí poslanci, ktorí budú sobášiť
Zdroj: Dnes24.sk

Na ustanovujúcom mestskom zastupiteľstve (MZ) zložilo sľub okrem primátora Petra Fiabáne aj 31 poslancov. Tí však napríklad okrem rozhodovania o financiách či nariadeniach Mesta môžu aj sobášiť. A práve návrhom na schválenie sobášiacich poslancov sa zaoberalo ustanovujúce zasadnutie MZ.

Na návrhu uznesenia sa nachádzalo osem mien, a to Ľubomír Bechný, Peter Cibulka, Jana Filipová, Patrik Groma, Ľudmila Chodelková, Dušan Maňák, Peter Ničík a Anton Trnovec. Uznesenie bolo doplnené o návrh poslanca Denisa Cádera, ktorý sa pridal ku skupinke sobášiacich poslancov a o návrh Petra Durmisa, ktorý požiadal zastupiteľstvo o možnosť sobášiť jednorazovo, v čom mu bolo vyhovené.

Zatiaľ bude sobášiť pravidelne deväť poslacov – Ľubomír Bechný, Peter Cibulka, Jana Filipová, Patrik Groma, Ľudmila Chodelková, Dušan Maňák, Peter Ničík a Anton Trnovec a Denis Cáder. Taktiež zo zákona táto povinnosť vyplýva primátorovi mesta.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM