Igor Petrík Rôzne

Rozostavané diaľnice v okolí Žiliny nám prinesú aj tunely: Zaujímavosti o nich v jednej kocke!

Súčasťou rozostavaných diaľničných úsekov v okolí Žiliny sú i tunely. O ktoré ide a aké dlhé vlastne budú, si môžete prečítať v článku...

Ilustračný obrázok k článku Rozostavané diaľnice v okolí Žiliny nám prinesú aj tunely: Zaujímavosti o nich v jednej kocke!
Zdroj: Dnes24.sk

Ovčiarsko, Višňové a Žilina je trojica tunelov, ktoré sú momentálne v okolí Žiliny vo výstavbe. Ak vás zaujíma, koľko budú stať a kedy budú hotové, čítajte ďalej.

Tunel Višňové

Je súčasťou diaľničného úseku Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala, ktorého výstavba odštartovala v utorok 17. júna 2014. Úsek postavia spoločnosti Salini Impregilo S.p.A. a Dúha, a.s. Prešov do konca roka 2019. Podľa informácií z Národnej diaľničnej spoločnosti bude tunel Višňové s dĺžkou 7,5 kilometra po dobudovaní najdlhší na Slovensku.

Tunel Ovčiarsko

Spolu s tunelom Žilina je súčasťou vyše 11 kilometrového diaľničného úseku D1 Hričovské Podhradie – Lietavská Lúčka, ktorého zhotoviteľom je združenie stavebných firiem Doprastav, Strabag, Váhostav – SK a Metrostav. Úsek by mali dokončiť v roku 2018.

Tunel Ovčiarsko je dlhý 2,5 kilometra a jeho razenie začalo 12. septembra 2014. Pri tej príležitosti generálny riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti Doprastav Juraj Androvič povedal, že dvojrúrový tunel Ovčiarsko budú raziť novou rakúskou metódou, a to z východného i západného portálu. Súčasne s tunelom Ovčiarsko budú raziť aj druhý kratší tunel Žilina.

Tunel Žilina

Druhý z dvojice tunelov na úseku D1 Hričovské Podhradie – Lietavská Lúčka začali raziť 5. novembra 2014. Podľa údajov Národnej diaľničnej spoločnosti bude dlhý 687 metrov, a pri jeho stavbe sa vyrazí takmer 125-tisíc kubických metrov . Zároveň má byť vybavený moderným komunikačným a monitorovacím systémom.

Prečítajte si tiež:

Diaľnice v okolí Žiliny: Kedy sa ich dočkáme + zaujímavé info nielen pre vodičov

Ako pokračuje výstavba diaľnic v okolí Žiliny? Čerstvé informácie z prvej ruky!

Na fotografii: Tunel Žilina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM