Igor Petrík Rôzne

Ako pokračuje výstavba diaľnic v okolí Žiliny? Čerstvé informácie z prvej ruky!

Zaujíma vás, ako pokračujú práce na rozostavaných diaľničných úsekoch v okolí Žiliny? Zisťovali sme u hovorcu Národnej diaľničnej spoločnosti Michala Fúrika.

Ilustračný obrázok k článku Ako pokračuje výstavba diaľnic v okolí Žiliny? Čerstvé informácie z prvej ruky!
Zdroj: Dnes24.sk

Aká je aktuálna situácia na rozostavaných diaľničných úsekoch Žilina, Strážov – Žilina, Brodno, Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala a Hričovské Podhradie – Lietavská Lúčka, sme zisťovali u hovorcu Národnej diaľničnej spoločnosti Michala Fúrika.

D3 Žilina, Strážov – Žilina, Brodno

Podľa hovorcu na stavbe úseku D3 Žilina, Strážov – Žilina, Brodno boli ukončené práce na odlesnení, prieskumné práce, boli zriadené prístupové komunikácie, zariadenie staveniska a v súčasnosti prebiehajú práce na nosných objektoch stavby (estakáda nad vodnou nádržou Hričov, most nad riekou Kysuca, tunel Považský Chlmec). Zmluvné ukončenie výstavby je jún 2017.

D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala

Na stavbe diaľničného úseku D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala v súčasnosti prebiehajú projekčné práce na jednotlivých objektoch stavby. Zmluvné ukončenie výstavby je december 2019.

D1 Hričovské Podhradie -Lietavská Lúčka

O tomto úseku nám hovorca povedal, že okrem projekčných prác sa na stavbe realizuje zakladanie a spodná stavba na 8. mostoch. „Prebiehajú práce na razení tunelov, realizujú sa výkopy a násypy. Zmluvné ukončenie výstavby je január 2018,“ uzavrel Michal Fúrik.

Prečítajte si tiež: Diaľnice v okolí Žiliny: Kedy sa ich dočkáme + zaujímavé info nielen pre vodičov

Na fotografii: tunel Žilina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM