Zuzana Gadušová Správy

Rozkopaná križovatka Tesco: Pozrite, aké zmeny sa na nej aktuálne dejú...

Križovatka Tesco hnevá vodičov v Žiline už dlhšiu dobu, no tí sa dočkali a začala sa rekonštruovať. Práce na križovatke však ovplyvňujú aj chod dopravy. Čo sa vlastne aktuálne prerába na tejto frekventovanej križovatke a ako dlho musíme byť ešte trpezliví?

Ilustračný obrázok k článku Rozkopaná križovatka Tesco: Pozrite, aké zmeny sa na nej aktuálne dejú...
Foto: Zuzana Gadušová / Zdroj: Dnes24.sk

Pred pár dňami sme písali o začatí rekonštrukcie križovatky Tesco. Stavebné práce predstavujú objem 256 000 eur s DPH. Na križovatke Tesco sa začalo pracovať ešte ku koncu augusta. Dokončenie práce sa plánuje do 31. október tohto roka. „Pracuje sa v režime, že skutočný termín odovzdania diela do skúšobnej prevádzky by sa skrátil do polovice októbra,“ uviedla hovprkyňa SSC Zuzana Hromcová.

Spýtali sme sa hovorkyne Z. Hroncovej, aké práce momentálne prebiehajú na tejto známej žilinskej križovatke. „Momentálne sa pracuje na hĺbení rýh a šachtových jám, pre budovanie pretlakov popod vetvy križovatky Tesco. Na zriadení chráničiek pre pokládku káblov cestnej svetelnej signalizácie popod križovatku. Na pokládke káblov cestnej svetelnej signalizácie vrátane uzemnenia na celej trase, t.j. ako v križovatke Tesco, tak aj v stykovej križovatke do Celulózky, ktoré budú pracovať v on – line režime.“

„Pracuje sa aj na odstránení obrusnej vrstvy vetvy na ul. Medzivažie (ľavobrežnú) a tiež výškovej úprave poklopov do výšky nivelety novej asfaltovej vozovky v uvedenom úseku. K pokládke asfaltovej vrstvy na uvedenej vetve by malo dôjsť v nedeľu 14. 09. 2014, pokiaľ k tomu budú priaznivé klimatické podmienky, že nebude pršať. S prácami na vozovke cesty I/18 – vstupnej vetvy do križovatky Tesco od smeru Nemocničná by sa malo začať na konci 38. týždňa,“ dodala Zuzana Hromcová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM