Zuzana Gadušová Samospráva

Na jednej z najväčších križovatiek v Žiline začala rekonštrukcia: Koniec zápcham na križovatke Tesco!

Žilina bude mať konečne prerobenú jednu z najväčších križovatiek v meste. Nekonečné zápchy by sa mali skončiť. Križovatka prejde kompletnou rekonštrukciou.

Ilustračný obrázok k článku Na jednej z najväčších križovatiek v Žiline začala rekonštrukcia: Koniec zápcham na križovatke Tesco!
Foto: Zuzana Gadušová / Zdroj: Dnes24.sk

Konečne by mala táto križovatka po rekonštrukcii správne fungovať „Križovatka Tesco je rekonštruovaná po viac ako ročnom diskutovaní. Máme s tým dlhoročný problém, že počas dažďov v minulom roku prestala fungovať svetelná signalizácia. Riešili sme to len dočasne. S tým, že sa budeme starať, aby bola komplexne zrekonštruovaná táto križovatka,“ vysvetlil primátor Igor Choma.

Na rekonštrukcii sa dohadovalo vedenie mesta, správa ciest, ale aj štátny tajomník. „Bol tam problém majetkovo právny, pretože semafory ako také, dopravná signalizácia patrí mestu, avšak pozemky, celá križovatka patrí do správy štátu respektíve Slovenskej správy ciest. Diskusia bola na úrovni generálneho riaditeľa SSR, mňa a štátneho tajomníka pána Stromčeka,“ uviedol Igor Choma.

Križovatka je momentálne kvôli prácam celá prekopaná “Idú sa frézovať koberce, ide sa kompletne urobiť nová signalizácia, nove káblové vedenia a všetko, čo s tým súvisí,“ skonštatoval primátor.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM