Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Požiar Kuneradského zámku vyšetruje polícia: S touto verziou pracujú

Žilinská polícia informovala, že požiar Kuneradského zámku vyšetruje ako zločin poškodzovania cudzej veci.

Ilustračný obrázok k článku Požiar Kuneradského zámku vyšetruje polícia: S touto verziou pracujú
9
Galéria

Požiar zámku v obci Kunerad v okrese Žilina z 20. októbra vyšetruje polícia ako zločin poškodzovania cudzej veci a vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) v Žiline už začal trestné stíhanie. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Žiline Jana Balogová.

„Pracujeme aj s verziou úmyselného založenia požiaru. Búrková činnosť nebola žiadna a budova bola neobývaná,“ uviedol riaditeľ KR Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline Jaroslav Kapusniak.

Požiar, ktorý nahlásili v sobotu 20. októbra krátko pred piatou hodinou ráno, likvidovalo takmer 40 profesionálnych a dobrovoľných hasičov z troch profesionálnych jednotiek a troch dobrovoľných hasičských zborov. „Požiar strechy sa nám aj pomocou výškovej techniky podarilo lokalizovať až po 3,5 hodine, následne hasiči začali rozoberať strešnú konštrukciu a likvidovať lokálne ohniská,“ povedal na mieste požiaru Kapusniak s tým, že v budove sa zrútili stropy a má narušenú statiku.

Požiar strechy na kuneradskom zámku vypukol aj 10. marca 2010 a likvidovali ho hasiči zo Žiliny, Rajca, Bytče, Čadce, Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a zo Strednej školy požiarnej ochrany. Expertízna skupina HaZZ presnú príčinu požiaru nezistila.

Zámok Kunerad, ktorý leží približne dva kilometre za obcou, je momentálne v súkromných rukách. Postavili ho v roku 1916 v secesnom slohu. Počas Slovenského národného povstania v ňom sídlil štáb partizánskej brigády, v roku 1944 ho vypálili fašistické vojská. Po roku 1945 ho zrekonštruovali a opravili. Od roku 1974 slúžil na liečebné účely.,

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM