Marcel Mojžiš Krimi

Poriadok v Žiline strážia policajti z celej SR, pri vstupe na štadión má byť trojzónová kontrola!

Na verejný poriadok v súvislosti s kvalifikačným futbalovým zápasom Slovenska s Bosnou a Hercegovinou dnes v Žiline dohliadajú policajti zo všetkých krajských riaditeľstiev na Slovensku. Na tlačovej konferencii o tom dnes v Žiline informoval prezident Policajného zboru (PZ) Tibor Gašpar.

Ilustračný obrázok k článku Poriadok v Žiline strážia policajti z celej SR, pri vstupe na štadión má byť trojzónová kontrola!
Zdroj: TASR

Policajný prezident zároveň požiadal domácich aj hosťujúcich fanúšikov, aby plne rešpektovali pokyny polície a usporiadateľskej služby. „Všetci chceme mať pekný športový zážitok a neriešiť problémové situácie. A pevne verím, že to dopadne aj v športovom slova zmysle dobre a bude sa dariť aj nášmu tímu,“ povedal na margo zápasu Gašpar.

Rizikovým faktorom zmiešané hľadisko

Najväčšia časť policajných opatrení súvisí podľa neho s bezpečnosťou v okolí štadióna pri príchode a odchode fanúšikov a so zachovaním verejného poriadku v okolí štadiónu počas stretnutia. „Na týchto opatreniach sa budú podieľať policajti zo všetkých krajských riaditeľstiev na Slovensku. Pôjde o policajtov zo služby poriadkovej, dopravnej polície, kriminálnej polície, do opatrení sú zahrnutí policajti z Pohotovostného policajného útvaru, respektíve z Útvaru osobitného určenia, kynológovia, hipológia a ďalší,“ doplnil Gašpar.

Pripomenul, že za bezpečnostné opatrenia priamo na štadióne zodpovedá organizátor a usporiadateľ podujatia, v tomto prípade Slovenský futbalový zväz (SFZ). „Počas prípravy na zápas sme zistili, že nebol vo všetkých smeroch dodržaný zákon. Museli sme upozorniť SFZ, aby navýšil počty usporiadateľskej služby na štadióne oproti plánovaným stavom. To porušenie spočíva v tom, že sa predali lístky nie sektorovým spôsobom. A hľadisko bude teda v istej časti aj zmiešané, čo je podľa nás rizikový faktor,“ podotkol policajný prezident.

Policajti podľa neho nebudú priamo na futbalovom štadióne, no budú pripravení zakročiť v každom okamihu. „Pokiaľ nebude usporiadateľská služba zvládať bezpečnosť na štadióne. Ale vzhľadom na doterajší vývoj predpokladám, že by k tomu nemuselo vôbec dôjsť. Jedna z hlavných kontrol bude pri vstupe na štadión. Mala by byť trojzónová. Ja si od nej sľubujem najväčšie bezpečnostné opatrenia, aby sa na štadióne nedostali veci a predmety, ktoré tu nemajú čo robiť,“ dodal Gašpar.

Ktoré ulice uzavreli?

Riaditeľ Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Žiline Ivan Špánik upozornil občanov aj návštevníkov mesta, že v súvislosti s policajnými opatreniami budú čiastočne uzatvorené niektoré ulice. „Ide o ulice Hviezdoslavova, Kálov, Športová, Uhoľná, Kysucká a zároveň vjazd k týmto uliciam. Takisto ulica Veľká okružná a Kuzmányho. Chcem požiadať občanov, aby nechodili do centra mesta autami a využili iné spôsoby dopravy, hlavne okolo centra mesta a okolo štadióna,“ uzatvoril Špánik.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM