Jozef Legéň Kultúra

Pod Dubňom vstúpite do krajiny Inkov: Žilinčania zistia, ako chutí steak z lamy aj prečo chlapi musia vedieť štrikovať

Jedinečná možnosť pre všetkých Žilinčanov a návštevníkov nášho mesta spoznať krajinu Inkov. Peru, krajinu v západnej časti Južnej Ameriky, bližšie predstaví na besede v Krajskej knižnici v Žiline cestovateľ Michal Chmeliar.

Ilustračný obrázok k článku Pod Dubňom vstúpite do krajiny Inkov: Žilinčania zistia, ako chutí steak z lamy aj prečo chlapi musia vedieť štrikovať
Zdroj: Dnes24.sk

Peru je krajina Inkov. Cestovateľ Michal Chmeliar navštívil túto krásnu krajinu a rozhodol sa podeliť so svojimi zážitkami. Do Krajskej knižnice v Žiline, v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, príde v stredu 19. marca, v rámci cyklu cestovateľských besied, porozprávať o živote a o ľuďoch tejto zaujímavej krajiny.

„Stratené mesto Inkov Machu Picchu pozná každý, prečo sú ale stavby Inkov také výnimočné, už také známe nie je,“ hovorí Michal Chmeliar, ktorý prezradí a ukáže na fotodokumentácii ako žijú ľudia na jazere Titicaca na ostrovoch z trstiny, i to, že chlapi musia vedieť štrikovať.

„Zavítame aj na „Malé Galapágy", ochutnáme steak z lamy alebo cuya a priblížime si ako žijú Peruánci dnes,“ pozýva cestovateľ. Beseda na tému Peru – krajina Inkov bude v stredu 19. marca o 16.30 h.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM