Marcel Mojžiš Rôzne

Počasie v Žiline ukázalo svoju silu: Voda zaplavila ulice, v meste rozbilo cesty

Voda počas búrky a silného dažďa zatopila v Žiline niekoľko ulíc, rozbila cesty a polámala stromy. Hasiči zasahujú na viacerých miestach.

Ilustračný obrázok k článku Počasie v Žiline ukázalo svoju silu: Voda zaplavila ulice, v meste rozbilo cesty
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Po prietrži mračien zostala úplne zatopená ulica Vojtecha Spanyola pred nemocnicou, parkovisko na Bôrickej ceste, železničný podjazd na Kysuckej a tiež podchod z Národnej ulice na hlavnú železničnú stanicu. Prívalová voda úplne rozbila cestu na ulici Na Hôrke v mestskej časti Považský Chlmec. Na Radlinského ulici v centre mesta spadli dva stromy, jeden na cestu, druhý na zaparkované auto. Polámané stromy hlásia aj na Bulvári a v Bôrickom parku.

Na miestach, kde popadali stromy, zaplavilo cesty a nefungujú semafory riadia dopravu policajti. „Do opatrení sú nasadené všetky dostupné sily a prostriedky. Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby zvýšili pozornosť a dôsledne rešpektovali pokyny policajtov. Naďalej prší, a preto treba znížiť rýchlosť jazdy, prispôsobiť ju poveternostným podmienkam a stavu vozovky,“ uviedol žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Počas búrky prestalo v Žilinskom kraji fungovať aj policajné číslo 158. Dôvody prečo, zatiaľ nie sú známe. Informoval o tom informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík. Do jej obnovenia môžu občania volať na bezplatnú telefónnu tiesňovú linku 112. „Na odstránení poruchy sa intenzívne pracuje,“ dodal Moravčík. Polícia bude o obnovení linky 158 v Žilinskom kraji informovať.

Foto: ilustračné

Žilinou sa prehnala divoká búrka
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM