Správy

Opatrenia obnovuje ďalšie mesto v Žilinskom kraji: Dotknú sa škôl, kultúry aj športu

K Čadci sa pridáva ďalšie mesto. Pre pribúdajúce prípady koronavírusu v severných regiónoch Slovenska zasadal krízový štáb mesta.

Ilustračný obrázok k článku Opatrenia obnovuje ďalšie mesto v Žilinskom kraji: Dotknú sa škôl, kultúry aj športu
Zdroj: TASR

Krízový štáb mesta Krásno nad Kysucou v okrese Čadca nariadil od pondelka (29. 6.) zatvorenie Základnej školy na Mládežníckej ulici, Materskej školy na Lesníckej ulici a školských zariadení. Podľa informácií na internetovej stránke mesta je dôvodom zhoršujúca sa epidemiologická situácia a nárast pozitívnych osôb s ochorením COVID-19.

Materskú školu na Lesníckej ulici by mali opäť otvoriť od 13. júla. Krízový štáb odporučil zrušiť športové podujatia a znížiť počet športovcov na jednom mieste v prípade tréningov. Ďalej zrušiť kultúrne podujatia, nenavštevovať detské ihriská, obmedziť pohyb občanov po cyklotrase, obmedziť stretávanie sa v skupinách na verejnosti a používať ochranné rúška a dezinfekčné prostriedky.

„Mesto Krásno nad Kysucou chce poprosiť občanov, aby nenavštevovali úrady a využívali možnosti elektronického vybavovania. Zároveň ide o preventívne opatrenia, preto žiadame občanov, aby sa správali disciplinovane k prijatým opatreniam a dodržiavali všetky hygienické nariadenia,“ uvádza mesto na internetovej stránke.

„Nárast nových prípadov regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) očakával, pretože hygienici aktívne vyhľadávajú osoby, ktoré prišli do kontaktu s potvrdenými prípadmi ochorenia COVID-19, a dávajú ich testovať. Veľká časť pozitívnych prípadov je v epidemiologickej súvislosti s počiatočnými potvrdenými prípadmi ochorenia COVID-19 a zväčša sú to rodinné kontakty. Zaznamenané sú však aj importované prípady zo zahraničia,“ dodala hovorkyňa ÚVZ SR Daša Račková.

Pripomenula, že RÚVZ v Čadci neodporúča usporadúvanie hromadných podujatí v okresoch Čadca a Kysucké Nové Mesto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM