Rôzne

Súťaž o najkrajšiu obec Slovenska: Druhá najmenšia dedina z nášho okresu figuruje v TOP 10!

O akúsi korunku krásy nebojujú pravidelne iba slovenské mestá, ale aj naše dediny. A tak je tomu aj tentoraz. Určite si zaslúži vašu pozornosť, že jedna obec z nášho okresu sa zatiaľ drží v TOP 10. V prvej päťdesiatke máme ďalšie tri.

Ilustračný obrázok k článku Súťaž o najkrajšiu obec Slovenska: Druhá najmenšia dedina z nášho okresu figuruje v TOP 10!
Zdroj: Dnes24.sk

Internetový portál Slovakregion vyhlásil prvého apríla súťaž o Najkrajšie mesto a obec Slovenska. Definitívneho víťaza spoznáme 5. novembra 2015. Čas na hlasovanie sa teda pomaly kráti a konečný rebríček, hoci ešte nič nie je isté, sa pomaly začína rysovať. Na prvom mieste sa zatiaľ drží Terchová, za ňou Sedliacka Dubová a tretia je v priebežnom hodnotení obec Hlinné. Dolnoliptovský Turík je priebežne na deviatej priečke. Druhej najmenšej obci nášho okresu s 232 obyvateľmi už niekoľko volebných období po sebe starostuje Stanislav Krakovský. Najmenej obyvateľov má Potok.

V TOP 50 ďalšie tri obce

Tento rok o titul bojuje 2788 obcí z celého Slovenska. Slušne sa zatiaľ darí aj iným obciam z nášho okresu. Obec Liptovská Štiavnica (1 104 obyvateľov) je predbežne na 37. mieste. Najväčšia liptovská dedina Liptovské Sliače (3 776) si drží 41. priečku a druhá najväčšia obec Likavka (3 053) stojí zatiaľ na 46. mieste.

Ako hlasovať?

Súťaž ale ešte prebieha a karty v súčasnom poradí môže zamiešať i váš hlas. Do súťaže sa môžu prihlásiť ľudia – hlasujúci, ktorí majú záujem podporiť mestá a obce Slovenska prostredníctvom internetu na www.slovakregion.sk. Hlasovať môžu len registrovaní užívatelia. Každý užívateľ musí mať kompletne vyplnené registračné údaje. Registrácia je bezplatná a nezaväzujúca. Hlasovať za mesto či obec je možné maximálne jedenkrát za hodinu za to isté mesto či obec.

Čítajte tiež:

Foto: turik.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM