Futbal

Štvrtý jarný zápas a tretia výhra ružomberských futbalistov. Tri góly do vlastnej brány inkasovala Skalica

V sobotu odohral MFK Ružomberok domáci zápas 23. kola Fortuna ligy s tímom MFK Skalica. Domáci fanúšik čakal po dvoch výhrach a jednej remíze pokračovanie tejto výbornej série. A dočkal sa.

Ilustračný obrázok k článku Štvrtý jarný zápas a tretia výhra ružomberských futbalistov. Tri góly do vlastnej brány inkasovala Skalica
Foto: Jozef Milan

MFK Ružomberok – MFK Skalica 3:1 (2:0)

Góly: 2. L. Lupták, 26. Lačný, 71. Lačný – 75. Hlavatovič. Rozhodoval: Sedlák – 1574 divákov

Ružomberok: Tofiloski – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, L. Lupták – M. Nagy – Zošák, Faško (68. Lovás), Ďubek, Kučera (54. Jakubko) – Lačný (80. Gerát).

Skalica: Krnáč – Hlavatovič, Dobrotka, Pavol Majerník, Vrablec – Hlinka, Vaško (67. Štrombach) – Mazan (81. Švrček), Čermák, Záhumenský (46. Ulrich) – Masaryk.

Bežala len druhá minúta, hostia stratili loptu na ružomberskej polovici, Lačný, ktorý ju vybojoval, potiahol stredom ružomberskú akciu, krásnou prihrávkou našiel Luptáka a ten ľavačkou z 10 m rozvlnil sieť. V 26. minúte Zošák zašprintoval po pravej strane, jeho prudký center vypadol Krnáčovi z rukavíc a Lačný zblízka doklepol loptu za bránkovú čiaru – 2:0. Liptáci mali celý prvý polčas pod kontrolou, Skalicu do ničoho vážnejšieho nepustili. Skutočnú strelu medzi žrde poslal až v 44. minúte Vaško, no z diaľky do stredu brány.

Na začiatku druhého dejstva v 48. minúte Čermák našiel Masaryka pred súperovou bránou, ale útočníkovi Záhorákov hlavička vôbec nesadla. V 59. minúte na druhej strane Krnáč zachránil svoj tím od tretej pohromy, keď v tutovke vychytal Jakubka. O tri minúty neskôr mal tretí gól Ruže na kopačke Lačný, sám sa rútil na brankára hostí, ale trafil len pravú žrď. Vzápätí na opačnej strane Masaryk nie príliš prudkou strelou takmer prekonal Tofiloského. V 71. minúte sa už priaznivci domáceho mužstva dočkali aj tretieho gólu. Po vydarenej akcii Jakubka so Zošákom, pravý dolný kút skalickej brány trafil Lačný. Hostia ale nekapitulovali a o štyri minúty na zásluhou Hlavatovičovej hlavičky znížili. Horného zverenci bojovali až do konca, ale skóre sa už nezmenilo. Pod Čebraťom vyhral lepší tím, ktorý takmer celý zápas diktoval tempo.

Ladislav Pecko, tréner Ružomberka: „Úprimne musím povedať, že som sa veľmi obával tohto zápasu. Musím vyzdvihnúť svoj tím a poďakovať mu. Zápas sme zvládli futbalovo, výsledkovo i mentálne a pokojne sa môžeme pripravovať na štvrťfinále Slovenského pohára. Prvý gól nás upokojil, avšak celý zápas bolo vidieť, že veľa hráčom futbal chutil, behali, nezbavovali sa lôpt, futbal ich bavil. Keď máme rýchlych hráčov a dostanú loptu, je to pre nás veľká výhoda.“

Štefan Horný, tréner Skalice:Vedeli sme, že domáci majú typy hráčov smerom dopredu veľmi rýchlych a tiež dobrú prechodovú fázu. Na to sme sa aj celý týždeň pripravovali. No dostali sme za jeden a pol minúty prvý gól, po strate lopty. To sa nám opakuje, súpera sme posadili na koňa. Druhý gól – rýchla akcia po pravej strane, ťažko sa to potom otáča. Druhý polčas snaha bola, ale zase prišiel tretí gól. Ružomberok vyhral zaslúžene.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM