Rôzne

Statoční Ružomberčania vedia potešiť: Staršia pani (77) sa už so svojou stratou zmierila

V tretí januárový piatok počas hliadkovacej činnosti na ulici Panská zastavila mestských policajtov jedna pani. Obrátila sa na nich so žiadosťou o pomoc, pretože práve vraj stratila tašku, v ktorej mala peňaženku s osobnými dokladmi a finančnú hotovosť 150 eur.

Ilustračný obrázok k článku Statoční Ružomberčania vedia potešiť: Staršia pani (77) sa už so svojou stratou zmierila
Foto: Jozef Milan

Hliadka s dotyčnou paňou prešla celú trasu na služobnom aute až na sídlisko Roveň, no stratené veci sa im nepodarilo nájsť. „Aké však bolo prekvapenie, keď podvečer poctivá nálezkyňa oznámila, že na ulici J. Jančeka našla tašku, ktorá zodpovedala popisu tej stratenej. Sedemdesiatse­demročná pani netajila radosť, keď jej mestskí policajti tašku aj s dokladmi a hotovosťou doviezli domov,“ popísal šťastný záver celého príbehu preventista MsP Roman Jankovič.

Statočne sa zachoval aj ďalší Ružomberčan, ktorý v ten istý deň prišiel na mestskú políciu a doniesol tam finančnú hotovosť 50 eur. Ako povedal službukonajúcemu policajtovi, peniaze našiel v bankomate na ulici Podhora. Mestský policajt peniaze prevzal, zaevidoval ich v knihe nájdených vecí a následne o náleze spísal úradný záznam. Hotovosť spolu s kópiou záznamu odovzdal do pobočky banky, ktorej bankomat patrí.

Zdroj: msp rk; foto: rk24;

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM