Jozef Milan Rôzne

Špeciálny náhľad do kandidátok politických strán: Kto z nášho okresu sa chce dostať do parlamentu?

Cítiť to v rozhovoroch ľudí a cítiť to i na internete. Parlamentné voľby 2016 sa blížia. My sme špeciálne zaostrili na uchádzačov z okresu Ružomberok na kandidátkach strán, ktoré podľa najnovších prieskumov majú najväčšie šance dostať sa do parlamentu.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálny náhľad do kandidátok politických strán: Kto z nášho okresu sa chce dostať do parlamentu?
Zdroj: Dnes24.sk

Parlamentné voľby sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 5. marca 2016. Voliť bude môcť viac ako 4,4 milióna občanov. Oficiálna volebná kampaň sa začala 12. novembra. Strany, hnutia a koalície mali na podanie kandidačných listín čas do polnoci 6. decembra. Štátna volebná komisia musí ešte všetky listiny preveriť a do 26. decembra rozhodne o ich zaregistrovaní.

Kandidátnu listinu podali a kauciu zaplatili: Slovenská národná strana (SNS), Sloboda a solidarita (SaS), Most-Híd, VZDOR-strana práce, Maďarská kresťanskodemo­kratická aliancia (MKDA), Šanca, KDH, Smer-SD, Sme Rodina, Ľudová strana – naše Slovensko, SDKÚ-DS, TIP, Sieť, Komunistická strana Slovenska (KSS), Strana moderného Slovenska (SMS), Strana maďarskej komunity (SMK), SKOK, Odvaha – veľká národná a proruská koalícia, Prosperita Slovenska (lídrom kandidátky by mal byť Ľudovít Kaník), OĽaNO-NOVA, Priama demokracia, Strana zelených Slovenska a koalícia Spoločne za Slovensko (Nový parlament, Právo a spravodlivosť a Slovenská ľudová strana).

Prelustrovali sme kandidátky strán, ktoré majú podľa štyroch rôznych prieskumov z posledného obdobia najväčšiu šancu dostať sa do NR SR.

  • Smer-SD: 68. Milan Mojš, poslanec NR SR, Likavka;
  • KDH: 24. Michal Slašťan, Ružomberok; 75. Iveta Hatalová, Likavka;
  • SNS: 33. Dušan Lauko 56 r. starosta obce Liptovská Štiavnica; 102. Juraj Šrámek, Ing. arch. 51 r. architekt Ružomberok
  • #Sieť: 22 Juraj Kurňavka Ing. 42 rokov ekonóm Ružomberok; 28. Ivan Rončák Mgr. PhD. 37 rokov politológ Ružomberok;
  • OĽaNO-NOVA: 26. Radovan Ondrejka Mgr., 34 rokov, riaditeľ reklamnej agentúry, Liptovské Sliače; 78. Marián Sičák, MUDr.PhD., 55 rokov, lekár, prednosta kliniky Ružomberok; 95.Tomáš Caban, JUDr. Ing. 27 rokov, ekonóm, právnik, Liptovské Sliače; 111. Patrik Lupták, 39 rokov, podnikateľ, Ružomberok
  • MOST – HÍD: 140. Fajta Peter Ružomberok;
  • SaS: 39. Ing. Ľudovít Beťko, 35 projektant Ružomberok; 67. Ing. Marian Páleš, 38 konateľ spoločnosti Ružomberok;

Zdroj: dnes24/tasr; foto: ilustračné;

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM