Tomáš Batiz Basketbal

Ružomberok je blízko k návratu na trón, tréner Suja: Séria je stále živá

Ružomberok je blízko k víťazstvu vo finálovej sérii play off extraligy nad Piešťanskými Čajkami. Liptáčkami stačí už len jedno víťazstvo.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberok je blízko k návratu na trón, tréner Suja: Séria je stále živá
Zdroj: TASR

Návrat na trón je blízko, ostáva spraviť posledný krok. To si uvedomujú basketbalistky Ružomberka, ktoré vedú vo finálovej sérii play off extraligy nad Piešťanskými Čajkami 2:0 a v sobotu môžu oslavovať titul. Tréner Juraj Suja krotí nadšenie, teší ho silný hnací motor vnútri družstva.

Pred sobotným zápasom sú Ružomberčanky v ideálnej situácii. V sérii hranej na tri víťazstvá vedú 2:0, v treťom stretnutí budú mať výhodu domáceho prostredia. V oboch doterajších finálových zápasoch dokázali vyhrať presvedčivým rozdielom, takže sa zdá, že všetko hrá v ich prospech. „Stále je iba 2:0. Séria je stále živá a my naďalej potrebujeme vyhrať ešte jeden zápas. Ten nebude ľahký. Piešťany majú kvalitu, dobrý systém hry a každý zápas proti nim je náročný. V sobotu očakávame tvrdý boj a na ten zápas sa musíme dobre sústrediť. Domáce hráčky vstúpili do druhého stretnutia veľmi dobre. Snažili sa hrať tvrdo, miestami až na hranici. Dôležité bolo, že sme to ustáli a nedovolili sme im odskočiť na väčší rozdiel. Mali sme dobrú rotáciu, vďaka ktorej sme ustáli nápor domácich. Neskôr sme zápas veľmi dobre zvládli takticky. V závere sme to zatvorili v našej defenzíve a v záverečných ôsmich minútach sme im dovolili iba dva body, aj to z trestných hodov,“ uviedol tréner MBK Ružomberok Juraj Suja.

Jeho zverenky sú blízko k tomu, aby pod Čebrať vrátili ligový titul. Od roku 2004 ho nepretržite držali basketbalistky Košíc, po vlaňajšom konci úspešnej značky Good Angels sa naskytla šanca ostatným. Najmä Ružomberčankám, ktoré boli v nedávnych rokoch najväčším súperom Košičaniek v domácej súťaži. Tréner Suja však ešte neoslavuje, uvedomuje si náročnosť posledného kroku. Verí však, že sa jeho hráčky správne namotivujú a nedovolia zdramatizovanie série. „Teší ma, že dievčatá veľmi chcú. V družstve je mnoho hráčok, ktoré nechcú prehrávať a to prenášajú aj na ostatné. Samotné hráčky sú samé sebe hnacím motorom,“ poznamenal Suja.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM