Jozef Milan Kultúra

Koyšove Ladce tlieskali ľúbostnej poézii Anny Mišurovej

Na počesť významného slovenského básnika Pavla Koyša sa na konci októbra konal XVI. ročník celoštátnej súťaže v umeleckom prednese pôvodnej slovenskej ľúbostnej poézie Koyšove Ladce 2014. Skvelý úspech dosiahla bábkoherečka divadla OFINA Anna Mišurová z Ružomberka.

Ilustračný obrázok k článku Koyšove Ladce tlieskali ľúbostnej poézii Anny Mišurovej
Zdroj: Dnes24.sk

Básnik Pavol Koyš sa zapísal do sŕdc žien najmä ako jemný a nesmierne citlivý majster pera ľúbostnej poézie, ktorá vie hrať na všetkých strunách srdca. Na javisku odzneli z úst štyridsiatichdvoch recitátorov ľúbostné vyznania, oslavy krásy slovenského jazyka v piatich kategóriách. O kvalite celoštátnej súťaže v Ladcoch svedčia aj mnohé známe herecké osobnosti z umeleckého prostredia ako M. Kráľovičová, J. Sarvaš, J. Adamovič, D. Jamrich tiež M. Dočolomanský, ktorých prvé skúsenosti s prednesom poézie sú späté práve s touto jedinečnou súťažou.

Do celoštátnej súťaže sa prihlásila bábkoherečka divadla OFINA Anna Mišurová, v ktorej podaní zaznela báseň Vladimíra Patráša Vzduch. Na rozborovom seminári sa predseda poroty vyjadril: „Ľúbostná poézia v podaní Anny Mišurovej priniesla precítenú zvukovú podobu slova, akú si len vieme predstaviť a vysokokvalitný recitátorský prejav.“ O jeho pravdivosti svedčí aj nádherné I. miesto, ktorým bola Anna Mišurová za svoj prednes ocenená a ktorá vo chvíľach svojho prednesu zrejme naplnila výrok básnika Koyša: „Skutočné umenie musí aspoň o hodinu predbehnúť život.“

Koyšove Ladce - Anna Mišurová
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM