Aktualizované ELA Krimi

FOTO: Veľký požiar na sídlisku: Deti KRIČALI o pomoc na balkóne, vedľa nich ŠĽAHALI plamene!

Na ružomberskom sídlisku vypukol veľký požiar v pondelok skoro ráno. Rodiny prišlo o všetko.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Veľký požiar na sídlisku: Deti KRIČALI o pomoc na balkóne, vedľa nich ŠĽAHALI plamene!
6
Galéria
Zdroj: FB Viera Kaštánková, Helena Sivoňová, Lenka Vozárová Divišová

O strechu nad hlavou prišlo v pondelok o pol šiestej ráno 12 ľudí, z toho sedem detí. Oheň úplne zničil horné podlažie a strechu rodinného domu.

Horieť začalo, keď sa rodina s deťmi chystala do práce a školy. Približne o 5.30 h zistili, že sa oheň šíri po celom vrchnom podlaží. Išlo to tak rýchlo, že obyvatelia ani nestihli utiecť dverami. ​Deti kričali o pomoc a čakali na záchranu na balkóne, kým z okien vedľa nich šľahali plamene.

Niekoľko zranených

Na ulici Ivana Houdeka v Ružomberku zasahovalo 20 profesionálnych a desať dobrovoľných hasičov. „Do hasenia požiaru boli okrem našich hasičov zapojení aj Hasiči z Likavky, Liptovského Mikuláša, Safirs a dobrovoľní hasiči z Turian,“ povedal pre Ružomberský hlas riaditeľ OR HaZZ Ružomberok Slávko Hreha. Podľa jeho slov sa požiar z poschodia rozšíril do podkrovia, ktoré bolo požiarom najviac postihnuté. Kvôli masívnemu zadymeniu sa museli hasiči pri zásahu striedať. Prácu im komplikuje aj ťažký prístup k ohnisku požiaru.

Požiar si vyžiadal štyroch zranených. Na mieste ich ošetrila záchranná zdravotná služba, jedného z nich odviezli do zdravotníckeho zariadenia na ďalšie ošetrenie. V pondelok o tom informoval Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline.

„Po otvorení strešnej konštrukcie sa za pomoci výškovej techniky podarilo dostať požiar pod kontrolu. Postupným prehľadávaním priestorov domu a vyhľadávaním skrytých lokálnych ohnísk pomocou termokamier požiar krátko po 10.00 hod. zlikvidovali,“ priblížil Kypus so slovami, že príčinu požiaru zisťujú.

Reakcia poslancov

Poslanci MsZ za Baničné Michal Kubačka a Vladimir Klimek na sociálnej sieti informovali, že spolu s kolegami pripravujú formu pomoci rodinám, ktoré v dome bývajú.

„Rodiny, bývajúce v dome však prišli v jednej chvíli o všetko. Bude preto potrebné rodinám s malými deťmi pomôcť. Spolu s novozvolenými poslancami za Baničné už vzniknutú situáciu riešime. O forme pomoci požiarom postihnutým ľuďom vás budeme informovať,“ uviedol Klimek.

Mária Chorvátová (40) + manžel + mama Deti 2. r. chlapec, 6 r. dievča, 8 r. dievča 12 r. dievča Topánky pre dievčatá...

Posted by Michal Kubačka on Monday, November 21, 2022

Dnes okolo pol 6 ráno vypukol požiar v jednom z rodinných domov na ulici I. Houdeka, ktorý postupne zachvátil celé druhé...

Posted by Vladimir Klimek on Monday, November 21, 2022
Požiar rodinného domu v Ružomberku
6
Galéria
Zdroj: FB Viera Kaštánková, Helena Sivoňová, Lenka Vozárová Divišová
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM