Tomáš Batiz Šport

Vyvrcholenie série 123athlon: Triatlonisti sa stretnú na Liptovskej Mare

Séria podujatí 123athlon vyvrcholí už najbližší víkend posledným triatlon. Vodiči v Liptovskom Mikuláši sa musia pripraviť na menšie obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Vyvrcholenie série 123athlon: Triatlonisti sa stretnú na Liptovskej Mare
Zdroj: TASR

V poradí už 7. kapitolu napíše tento rok organizátori Cross triatlonu na Liptovskej Mare. Priaznivci tohto športu si svoje sily zmerajú najskôr vo vode, následne na bicykli a v záverečnej poslednej časti pobežia v teréne. “Pretek je opäť pod záštitom Slovenskej Triatlonovej Únie, takže akceptujeme všetky ich pravidlá s delegátmi a rozhodcami,” poznamenal Michal Velner, organizátor podujatia.

Bohatá účasť

Organizátori sú aj tento rok spokojní so záujmom verejnosti o tento šport. “No očakávame, že bude približne 120 pretekárov. Trasa je rovnaká ako posledné roky. Štart bude v sobotu 27. augusta o 09:30,” pokračuje ďalej Velner.

Obmedzenia v doprave

Jednu časť z troch triatlonových disciplín tvorí aj jazda na bicykli. Organizátori v tomto smere ďakujú vodičom za dôslednú pozornosť, ale aj trpezlivosť. “Celý pretek je za plnej premávky. Na ceste bude ale polícia, ktorá bude zastavovať premávku. To sa ale týka iba prajzdu, trvalo sa zastavovať nebude,” vysvetlil Valner z organizačného tímu 123athlon.

Vyvrcholením celého preteku bude vyhlásenie víťazov celej série123athlon.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM