Správy

Všimli ste si to? Liptovský Mikuláš ožil farbami, nové kvety zdobia viacero lokalít

Letničky a okrasné trávy vysádzajú pracovníci Verejnoprospešných služieb na viacerých miestach. Zdobia aj autobusové zastávky.

Ilustračný obrázok k článku Všimli ste si to? Liptovský Mikuláš ožil farbami, nové kvety zdobia viacero lokalít
9
Galéria
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Okolie autobusových zastávok v Liptovskom Mikuláši dotvoria celoročné okrasné druhy trávy. Podľa mestskej dendrologičky Zuzany Štreitovej zatiaľ takto vyzdobili zastávky v Okoličnom, na Rachmaninovom námestí, v mestskej časti Demänová či v Liptovskej Ondrašovej.

Okrasné trávy vysadili do betónových kvetináčov. „Postupne doplníme trávnaté kvetináče okolo väčšiny zastávok,“ dodala Štreitová.

Pracovníci Verejnoprospešných služieb (VPS) mesta Liptovský Mikuláš aktuálne vysádzajú letničky ako surfínie či lobelky v odtieňoch bielej, ružovej a fialovej na kruhovom objazde pri hoteli na Jánošíkovom nábreží. „Farebnú kombináciu volíme každý rok inú, aby sme túto frekventovanú križovatku odeli do atraktívneho šatu,“ povedala mestská dendrologička. Letničkové záhony pribudli aj pri Fontáne Metamorfózy a na Ulici 1. mája.

Nový živý plot vysadili na Nábreží. „Ide o súčasť obnovy zelene takéhoto druhu, ktorá je potrebná každých desať až 15 rokov,“ vysvetlila hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM