Správy

V Liptovskom Hrádku pribudla nová zeleň: Stojí za ňou investor

Stromy museli vyrúbať, aby na mieste mohol vyrásť nákupák. Vstup do mesta teraz zdobia nové dreviny.

Ilustračný obrázok k článku V Liptovskom Hrádku pribudla nová zeleň: Stojí za ňou investor
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Nová zeleň pribudla v týchto dňoch pri vstupe do Liptovského Hrádku. Náhradnú výsadbu za vyrúbané dreviny urobil investor obchodného reťazca, ktorý otvorili na Ulici SNP, uviedla Viera Malastová z odboru životného prostredia Mestského úradu v Liptovskom Hrádku.

„Výsadba bola zrealizovaná čiastočne na pozemku vo vlastníctve investora – v okolí predajne a na parkovisku. Vysadili tu guľovité javory mliečne a tisy,“ povedala Malastová.

Zvyšnú zeleň, 12 kusov stĺpovitých hrabov a 13 čerešní pílkatých, sakúr, po dohode s mestom umiestnili v blízkosti susediacich bytových domov. „Stromoradia tu budú postupne plniť izolačnú aj estetickú funkciu a oddelia nielen opticky bytovky od frekventovanej obchodnej prevádzky a hlavnej cesty,“ vysvetlila Malastová.

Ako informuje mesto na oficiálnej webovej stránke, štát prostredníctvom Slovenskej správy ciest v tomto roku na ulici SNP pristúpi ku kompletnej obnove asfaltového povrchu. Samospráva bude v lokalite investovať tiež, súčasťou prác bude aj výsadba zelene.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM