Tomáš Batiz Rôzne Video

Šikovný fotograf Patrik (27) z Mikuláša: Jeho video sa stalo hitom internetu!

Patrik z Liptovského Mikuláša má síce iba 27 rokov, ale precestoval už takmer celý svet. Jeho krátke video zo Slovenska je aktuálne hitom internetu.

Ilustračný obrázok k článku Šikovný fotograf Patrik (27) z Mikuláša: Jeho video sa stalo hitom internetu!
Zdroj: Peter Lengyel

Patrik Paulínyi zasvätil svoj život fotografii a cestovaniu. Ako sám priznal, dostala ho k tomu vlastná lenivosť a výber vysokej školy. „Pomaly som končil gymnázium a stále som nevedel, na akú vysokú školu pôjdem. Chcel som viac niečo praktické, tak som sa rozhodol pre filmovú školu, na ktorú ma prijali,“ spomína Patrik z Liptovského Mikuláša, ktorý sa audiovizuálnej tvorbe venuje už takmer osme rokov.

Fascinuje ho Island

Fotograf Patrik už precestoval takmer všetky väčšie mestá po celom svete. Najviac mu ale učaroval Island, kde rád často zavíta. „Od toho momentu ako som začal fotiť ma fascinovala príroda a najmä severské krajiny. Najväčší sen bol pre mňa Island, ktorý je veľmi rozmanitý a odlišný od ostatných krajín,“ vysvetľuje.

Maročanov vozil domov

Popri cestovaní zažil množstvo humorných situácii, ktoré mu ostali zaryté v pamäti. „Najviac ich je asi z Maroka, pretože je to veľmi humorná krajina. Pamätám si, že sme Maročanov pri každej príležitosti rozvážali domov, pretože nám naskákali do auta. Humorná situácia bola aj pri pozorovaní kôz na strome,“ skonštatoval s úsmevom Paulínyi.

FOTO: Patrika Paulínyiho pobavilo na cestách najmä Maroko
2
Galéria
Zdroj: Patrik Paulínyi

Indická scéna ako z hororu

Cestovanie so sebou neprináša iba úsmevné situácie. Ako nám prezradil Patrik, tak práve jeho prvá návšteva Indie pripomínala scény z hororu. „V meste bol vtedy veľký smog a viditeľnosť bola tak možno na 50 metrov. Taxikári nás vtedy zobrali do mesta, zastrašovaním chceli od nás vytiahnuť najviac peňazí. V momente, keď sa začal zaháňať železnou tyčou, tak mi všetko veru jedno nebolo,“ spomína si Patrik.

„Vždy sa rád vraciam domov na Liptov. Je to pre mňa najkrajšie miesto na Slovensku. Som rád, že žijem práve tam. Máme doslova všetko pár minút od domu, čo nám iní môžu iba závidieť,“ zhodnotil Patrik Paulínyi.

Známe video Folow me to

Internetom v poslednej dome otriaslo video práve z dielne Liptáka Patrika Paulínyho, ktorá sa inšpiroval fotoprojektom Murada Osmana. „Chcel som tento formát fotografii preniesť v pohybových snímkov. Rozhodli sme sa precestovať Slovensko, keďže je tu veľmi veľa pekných miest,“ vysvetľuje.

Video síce trvá necelé dve minúty, ale v priebehu pár dní sa stalo hitom internetu. Patrik nám prezradil, že to tvoril takmer jeden rok. „Nechceli sme sa s priateľkou uponáhľať. Snažili sme sa navštíviť, čo najviac pekných miest, aj keď samozrejme všetky sa nedali. Úprimne, nečakal som, že sa to bude až takto šíriť," dodal na záver šikovný fotograf a kameraman z Liptova.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM