Tomáš Batiz Správy

Opravy v Liptovskom Hrádku: Rekonštrukcie ciest a inovácia kultúrneho domu

Liptovský Hrádok má v pláte tento rok rekonštruovať viaceré cesté komunikácie. Opravy sa dočká aj kultúryn dom.

Ilustračný obrázok k článku Opravy v Liptovskom Hrádku: Rekonštrukcie ciest a inovácia kultúrneho domu
Zdroj: TASR

Zlepšenie dopravnej infraštruktúry, oprava kultúrneho domu či zatraktívnenie vstupu do mesta zo západnej strany sú hlavnými investičnými zámermi samosprávy Liptovského Hrádku pre tento rok. Celkový rozpočtový náklad na rekonštrukcie v meste predstavuje sumu 1,3 milióna eur.

„Najviac peňazí pôjde do komunikácií. V pláne je opraviť celú cestu na ulici Kapitána Nálepku, ďalej J.D. Matejovie a prepoj na Železnú ulicu poza Kultúrny dom," vysvetlil primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Oprava kultúrneho domu

Opravovať sa bude aj tamojší kultúrny dom. „Chceme vybudovať nové zázemie pre účinkujúcich," povedal primátor s tým, že v tomto roku prebehne aj rekonštrukcia všetkých troch vchodov do kultúrneho domu a budova sa vďaka stavebným úpravám stane energeticky úspornejšou.

Odľahčenie preťaženej cesty

Dôležitou investíciou je aj nová komunikácia zo sídliska Prekážka, ktorou chce mesto odľahčiť často preťaženú súčasnú prístupovú cestu. Zároveň sa týmto krokom podľa Trégera zatraktívni vstup do Liptovského Hrádku zo západnej strany. „Začali sme skupovať pozemky okolo hlavnej cesty. V oblasti plánujeme zväčšiť chodníky, doplniť mestskú zeleň a odstrániť ploty," priblížil Tréger. Rozpočet na novú komunikáciu sa pohybuje na úrovni 120.000 eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM