Tomáš Batiz Správy

Lyžiarska sezóna na Liptove je v plnom prúde: V Mikuláši apelujú na využívanie skibusov

S nástupom jarných prázdnin Liptáci apelujú na lyžiarov, aby využívali na ceste za lyžovačkou aj bezplatné skibusy. Množstvo výfukových plynov v tatranskom ovzduší sa tak dá výrazne znížiť.

Ilustračný obrázok k článku Lyžiarska sezóna na Liptove je v plnom prúde: V Mikuláši apelujú na využívanie skibusov
Zdroj: Region Liptov

Autobusová doprava na hory dokáže znížiť množstvo CO2 o viac ako polovicu. Zdôrazňuje Katarína Šarafínová z Regionu Liptov.

„Lyžiari si najlepšie možnosti prirodzene užijú v stredisku Jasná. Odporúčame im, aby neváhali využívať naše bezplatné SKI & AQUA BUS-y. Okrem toho, že je to pohodlná forma dopravy, tak šetrí nielen peňaženku, ale aj naše ovzdušie. Uhlíková stopa sa pri používaní autobusov môže znížiť na cca 102g CO2 na kilometer na jedného pasažiera," skonštatovala Šarafínová.

Prázdninujúci lyžiari z Česka a Poľska si podľa Šarafínovej lyžovačku na Liptove už užívajú. „V týchto dňoch ich doplnia aj rodiny s deťmi a študentmi zo Slovenska. V prvej vlne prázdnin prichádzajú deti z Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja. Podmienky na lyžovačku sú na Liptove veľmi dobré,“ doplnila hovorkyňa Regionu Liptov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM