Pavol Tomčík Šport

Lyžiarka Petra Vlhová: Má za sebou najúspešnejšiu sezónu medzi seniorkami

Napriek tomu, že má iba 19 rokov, v lyžiarskom kolotoči sa stala pretekárkou, s ktorou musí konkurencia počítať. Hovoríme o zjazdovej lyžiarke Petre Vlhovej z Liptovského Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku Lyžiarka Petra Vlhová: Má za sebou najúspešnejšiu sezónu medzi seniorkami
Zdroj: Dnes24.sk

Členka Dukly Banská Bystrica až trikrát bodovala v prestížnom seriáli Svetového pohára. Časté výjazdy za pretekmi, tréningy, popri tom všetkom musela zvládať aj školské povinnosti. Na jednej strane veľký úspech a prienik medzi ženskú svetovú elitu, na strane druhej neobhájila dôležité FIS body do novej sezóny. Nepodarilo sa jej obhájiť ani titul majsterky sveta medzi juniorkami, no napriek tomuto divokému kolísaniu kladov a záporov sezóny, je Petra Vlhová spokojná.

„Nebolo to zlé, len mi veľakrát chýbalo trochu šťastia, ktoré je v športe veľmi potrebné. Niekoľko zachytených bránok špičkou lyže ma stálo umiestnenie a mohla som byť po sezóne úplne inde. Každú svoju účasť vo Svetovom pohári som pretavila do postupu do druhého kola, no tam som robila chyby a tak do budúcej sezóny musím zlepšiť práve toto,“ uviedla úspešná športovkyňa.

Sklamanie jej priniesol aj juniorský svetový šampionát v Nórsku, kde bola síce po prvom kole na treťom mieste, ale toto umiestnenie ju netešilo, pretože minula bránku. „To si rozhodcovia asi nevšimli a tak som sa išla priznať a diskvalifikovali ma. Lyžiarska sezóna sa mi teda skončila a začala krutá školská realita. Hotelová akadémia v Liptovskom Mikuláši má predmety, ktoré sú veľmi náročné, ale viem, že musím zvládnuť aj toto, aj keď by som radšej niekde relaxovala. V Bystrici som už mala vstupné testy na novú sezónu a pomaly začneme s kondičnými tréningami, tentoraz doma na Slovensku a nie s Francúzmi, ako tomu bolo v minulej sezóne. So Stanislavom Vozárikom a Šimonom Klimčíkom chcem dosiahnuť to, aby som sa definitívne zaradila do svetovej prvej tridsiatky budúcej lyžiarskej slalomovej sezóny,“ prezradila Petra Vlhová.

Autor: Pavol Tomčík st.
Foto: Mikuláš24.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM