Správy

Liptovské mestečko sa o čosi zmenšilo: Koľko ľudí aktuálne žije v Hrádku?

Za minulý rok v Liptovskom Hrádku zomrelo takmer dvakrát toľko ľudí, než sa narodilo detí. Mesto zverejnilo najnovšie čísla.

Ilustračný obrázok k článku Liptovské mestečko sa o čosi zmenšilo: Koľko ľudí aktuálne žije v Hrádku?
Zdroj: TASR/František Iván

Mesto Liptovský Hrádok malo na konci uplynulého kalendárneho roka 7 218 obyvateľov. Vyše 140 obyvateľov tam žilo bez trvalého bydliska, na prechodnom pobyte. Vyplýva to zo správy o aktuálnom stave evidencie obyvateľstva a zamestnanosti v meste, ktorú liptovskohrádockí mestskí poslanci zobrali na vedomie na svojom ostatnom rokovaní.

Počet obyvateľov v Liptovskom Hrádku klesol v roku 2020 v porovnaní s predchádzajúcim o 49. „Vlani sa v meste narodilo 46 detí a zomrelo 85 osôb,“ uviedla v správe vedúca odboru sociálnych vecí Mestského úradu v Liptovskom Hrádku Martina Harichová.

Priemerná miera nezamestnanosti v uplynulom roku dosiahla 6,31 percenta, disponibilná miera nezamestnanosti 5,95 percenta.

Pre porovnanie, okresný Liptovský Mikuláš má v súčasnosti podľa špecializovaného portálu egov.mikulas.sk 30 552 obyvateľov. Oproti minulému roku je to tiež mierny pokles, na konci roka 2020 evidovali v meste 30 590 ľudí.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM