Tomáš Batiz Vodný slalom

Lipták Grigar o tréningoch v Riu: Prostredie je veľmi pekné, kanál je ale dosť náročný

Rodák z Liptovského Mikuláša Jakub Grigar sa po náročných tréningov vrátil z olympijskeho Ria. Už budúci týždeň sa pokúsi zabojovať o triumf na majstrovstvách sveta do 23 rokov v poľskom Krakowe.

Ilustračný obrázok k článku Lipták Grigar o tréningoch v Riu: Prostredie je veľmi pekné, kanál je ale dosť náročný
Foto: Tomáš Batiz

To náročné má už za sebou. Jakub Grigar, po ťažkej kvalifikácii na OH v Riu, si terajšiu prípravu na svoje premierove vystúpenie naplno užíva. Po desiatich dňoch v Brazílii sa vrátil domov na Liptov. “Kanál v Riu je celkom dosť náročný hlavne po kondičnej stránke, pretože sa tam strašne moc pádluje. Uvidíme ako to celé dopadne, ale tréningy si jednoznačne užívam,” komentoval prípravu na OH v Riu talentovaný Jakub Grigar.

“Olympiáda je snom každého športovca. Ja to vnímam presne tak isto,” povedal s úsmevom Jakub Grigar.

Náročná príprava a nabitý kalendár je dôsledkom toho, že 19-ročný slalomár sa doma objaví iba zriedka. Na majstrovstvá sveta, ale odchádza na poslednú chvíľu. Dôvod je jasný. “Chcem byť čo najdlhšie doma s rodinou. V poslednom čase cestujem po celom svete, takže tieto chvíle na Liptove si chcem naplno užiť. Na majstrovstvá odídem o dva dni neskôr, ale natrénovať v Poľsku určite stihnem,” vysvetľuje Grigar.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM