Správy

COVID-19 úraduje: V Liptovskom Mikuláši sú v karatnéne škôlkari aj jedna školská trieda

Situácia sa podľa mesta od nástupu detí do škôl od druhej polovice septembra začala mierne zhoršovať.

Ilustračný obrázok k článku COVID-19 úraduje: V Liptovskom Mikuláši sú v karatnéne škôlkari aj jedna školská trieda
Zdroj: TASR

V základných a materských školách (MŠ) v pôsobnosti mesta Liptovský Mikuláš sú aktuálne v karanténe pre výskyt ochorenia COVID-19 celkovo dve triedy. Potvrdila to hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

„Od začiatku školského roku sme uzatvorili 20. septembra triedu deviatakov na Základnej škole (ZŠ) Márie Rázusovej Martákovej z dôvodu pozitívne testovaného žiaka. Trieda už je otvorená. Následne sme 24. septembra zatvorili triedu siedmakov na ZŠ Miloša Janošku z dôvodu jedného pozitívne testovaného žiaka. Táto trieda je aktuálne ešte uzatvorená,“ priblížila hovorkyňa.

Ako ďalšiu zavreli 27. septembra triedu v MŠ na Nábreží Aurela Stodolu, a to z dôvodu pozitívne testovanej učiteľky. Aktuálne je ešte uzatvorená. „Situácia sa teda od nástupu detí do škôl od druhej polovice septembra začala mierne zhoršovať,“ zhodnotila Čapčíková.

Ako dodala, pokiaľ sa budú držať platného školského COVID semafora, pri súčasnom stave prerušenie vyučovania nehrozí. „Uvítali by sme, keby k nemu ani nedošlo,“ poznamenala. V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Liptovský Mikuláš je v súčasnosti šesť základných a 11 materských škôl.

Foto: illustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM