Tomáš Batiz Správy

Búracie práce v mikulášskej zdravotke na FOTKÁCH: Investícia za takmer 4 milióny!

Stredná zdravotnícka škola v Liptovskom Mikuláši sa dočkala rozsiahlej obnovy. Ako dopadol kontrolný deň?

Ilustračný obrázok k článku Búracie práce v mikulášskej zdravotke na FOTKÁCH: Investícia za takmer 4 milióny!
12
Galéria
Zdroj: Žilinský samosprávny kraj

Stavebné práce budú stáť takmer štyri milióny eur a mali by byť ukončené do konca roka 2020. Vyučovanie zdravotníkov je zabezpečené v náhradných priestoroch. Na kontrolnom dni sa zúčastnila aj županka Erika Jurinová.

“Kontrolný deň na Strednej zdravotnej škole v Liptovskom Mikuláši skončil dobre. V tejto fáze sú rozbehnuté búracie práce. Zo stavby ostane prakticky pôvodný len železobetónový skelet,” uviedla k aktuálnemu stavu inovácie Jurinová.

Čo všetko sa vynoví?

Začiatok inovačných prác hodnotí pozitívne aj primátor mesta Liptovský Mikuláš Ján Blcháč: „Teším sa, že sa škola dočkala tejto potrebnej obnovy, je to jedna z najvýznamnejších investícií Žilinského samosprávneho kraja v našom meste. Som preto vďačný pani predsedníčke Erike Jurinovej aj všetkým, ktorí sa na tejto rekonštrukcii podieľajú.“

V rámci projektu sa kompletne opraví a zmodernizuje vstupná časť, hlavná školská budova aj časť, ktorá tvorí prepojenie medzi hlavnou školskou budovou a telocvičňou.

Aj bezbariérový prístup

Nová bude zdravotechnika, elektroinštalácia, vykurovanie či vybavenie plynovej kotolne a súčasťou projektu je aj debarierizácia priestorov. „Pri rekonštrukciách budov dbáme na odstraňovanie bariér a zlepšenie prístupu, či je to v školách, kultúrnych alebo sociálnych zariadeniach. V rámci rekonštrukcie preto dôjde k vytvoreniu nových rámp pre imobilných pri hlavnom vstupe aj pri vstupe do telocvične,“ uviedol podpredseda ŽSK Peter Weber.

Bezbariérový prístup na všetky podlažia školy umožní podľa Remencovej nový výťah v átriu budovy. „Atraktívna bude zmena dispozičného riešenia vnútorného átria. Celé sa zastreší, čím sa z neho stane interiérový priestor. Zväčšia a otvoria sa tak vnútorné plochy na prvom nadzemnom podlaží a stanú sa interaktívnou súčasťou školy,“ dodala Remencová.

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

FOTO: Rekonšturkcia Strednej zdravotnej školy v Liptovskom Mikuláši
12
Galéria
Zdroj: Žilinský samosprávny kraj
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM