Správy

3D prvky aj svetelné sane: Vianočná výzdoba v Liptovskom Mikuláši prešla veľkou obnovou

Nová vianočná výzdoba v Liptovskom Mikuláši je ladená vo farbách teplej aj ľadovej bielej. Pribudlo niekoľko noviniek.

Ilustračný obrázok k článku 3D prvky aj svetelné sane: Vianočná výzdoba v Liptovskom Mikuláši prešla veľkou obnovou
Zdroj: pixabay.com

Vianočná výzdoba v Liptovskom Mikuláši a jeho mestských častiach prešla v aktuálnej zimnej sezóne najrozsiahlejšou obnovou za ostatné roky. Povedal to primátor mesta Ján Blcháč.

„Tohtoročné Vianoce sme obohatili predovšetkým o 3D prvky,“ priblížil primátor s tým, že nová vianočná výzdoba je ladená vo farbách teplej aj ľadovej bielej.

Hlavný stromček na Námestí osloboditeľov zdobia nové svetelné gule, reťaze a prskavky. Obyvatelia a návštevníci sa môžu odfotiť pri svetelných saniach s koníkom pred Župným domom. „Červené srdiečka skrášľujú priestor pri kostole, traja muzikanti snehuliaci sú pri Fontáne Metamorfózy. Fotka v rámiku s mašľou je k dispozícii na Námestí mieru,“ priblížil Blcháč.

Po minuloročnej premiére zdobia historické centrum Liptovského Mikuláša okrem svetelnej výzdoby aj desiatky nadrozmerných vianočných gúľ. Na Nábreží nainštalovali svietiace vločky, Podbrezinčania majú bránu a snehuliaka pri pešej zóne.

Sob pribudol v Demänovej, v Palúdzke je novinkou priestorová hviezda v parku a dekorácia stromov snehovými guľami. Liptovskú Ondrašovú zdobí vianočná veverička, v Okoličnom namontovali hviezdne závesy na stĺpoch osvetlenia. Výzdoba pribudla aj vo Vitálišovciach a v Stošiciach, snehové gule rôznych veľkostí zdobia Andice, Benice, Bodice, Iľanovo aj Ploštín.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM