Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Novinky pre cyklistov v Žiline: Pri Vodnom diele má pribudnúť zaujímavá atrakcia

Z projektu, ktorý má vzniknúť pri Vodnom diele, sa budú tešiť nielen cyklisti ale aj kolobežkári, korčuliari či skejtbordisti.

Ilustračný obrázok k článku Novinky pre cyklistov v Žiline: Pri Vodnom diele má pribudnúť zaujímavá atrakcia
Zdroj: TASR

Nadácia Kia Motors Slovakia chce pokračovať aj v rozvoji cyklistiky v Žilinskom kraji. Ako informoval zilina.dnes24.sk jej správca Dušan Dvořák, na túto aktivitu poputuje suma 370 000 eur, čo je celkový rozpočet určený na podporu cyklistiky v kraji a zahŕňa projekty s VÚC, mestom Žilina i neziskovými organizáciami. „Presné sumy pre jednotlivé projekty ešte nie sú definované, keďže sú vo fáze prípravy alebo výberových konaní na dodávateľa,“ dodal Dvořák.

„Výnimočným projektom pri Vodnom diele Žilina v tesnej blízkosti cyklotrasy bude v rámci uvedeného rozpočtu aj vybudovanie 180-metrovej pumptrackovej dráhy pre širokú verejnosť. Jazdiť na dráhe budú môcť cyklisti, kolobežkári, korčuliari či skejtbordisti s cieľom zdokonaľovať si svoje zručnosti, sebadôveru ako aj fyzickú kondíciu“, uviedla pre TASR projektová koordinátorka nadácie Michaela Shahbazzi.

Ako pre zilina.dnes24.sk uviedol vedúci Oddelenia mobility Odboru dopravy mesta Žilina Dušan Slebodník, na tento projekt nadácia vyčlenila okolo 100 000 eur z uvedeného rozpočtu. ,,Ďalších 13 600 eur je určených na zakúpenie cykloboxov a stojanov. Mesto sa bude spolupodieľať na spolufinancovaní cyklistického mobiliáru v meste sumou približne 2 600 eur," priblížil Slebodník.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM