Aktualizované Barbara Dallosová Správy

Nové prípady koronavírusu: Pozitívne testy hlásia aj z ôsmich okresov Žilinského kraja

Na Slovensku pribudlo 137 prípadov koronavírusu, čo je najviac od začiatku epidémie. 18 prípadov pribudlo v našom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Nové prípady koronavírusu: Pozitívne testy hlásia aj z ôsmich okresov Žilinského kraja
Zdroj: TASR/AP

Počas štvrtka (3. 9.) bolo zistených 137 nových prípadov nákazy COVID-19. Počas včerajšieho dňa bolo otestovaných 4 772 ľudí. Celkovo eviduje Slovensko už 4 300 pozitívne testovaných ľudí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na svojom webe.

Medzi pozitívne testovanými je 67 žien a 70 mužov, sú vo veku od niekoľkých mesiacov do 91 rokov. V Žilinskom kraji pribudlo celkom 18 pacientov, a do spolu v ôsmich okresoch. Najviac prípadov pribudlo v okrese Žilina (5), nasledujú Liptovský Mikuláš (4) a Tvrdošín (4). Po jednom prípade hlásia okresy Čadca, Dolný Kubín, Kysucké Nové Mesto, Martin a Ružomberok.

Podľa informácií Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Žiline ide z nových zistených prípadov o dva prípady súvisiace s konaním sa športového podujatia. V ostatných prípadoch ide o kontakty potvrdených prípadov z iných ohnísk nákazy.

V nemocniciach je aktuálne s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň hospitalizovaných 92 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 70 pacientov. Na JIS je 9 ľudí, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje šesť pacientov.

Ďalšie správy a zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM