Igor Petrík Správy

Nehoda lietadla s 50 cestujúcimi, v akcii všetky zložky záchranárov: Na žilinskom letisku idú simulovať leteckú katastrofu!

Mimoriadny rozruch na žilinskom letisku. Presne to ho neminie tento týždeň, dôjde tam totiž k nehode. Niekoľko desiatok cestujúcich v lietadle sa zraní a zasahovať budú všetky záchranné zložky. Stane sa tak v rámci simulovaného leteckého nešťastia.

Ilustračný obrázok k článku Nehoda lietadla s 50 cestujúcimi, v akcii všetky zložky záchranárov: Na žilinskom letisku idú simulovať leteckú katastrofu!
Zdroj: TASR

Simulovaná letecká nehoda dopravného lietadla s 50 cestujúcimi preverí v stredu 13. mája na Letisku Žilina v Dolnom Hričove všetky záchranné zložky. Informovala Zdena Pištíková, marketingová manažérka letiska.

Ako ďalej povedala, zasahovať budú zložky Rýchlej zdravotnej služby Žilina, Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Žilina a polícia SR. „Naši cestujúci, dobrovoľníci zo strednej a vysokej školy, budú profesionálne namaskovaní na rôzne typy poranení, od ľahších odrenín, šoku až po uhorených, ktorí síce strávia pri maskovaní najviac času, ale v reáli si potom už veľa nezahrajú,“ priblížila.

Doplnila, že cieľom cvičenia bude prakticky precvičiť činnosť záchranných zložiek letiska, ostatných zložiek Integrovaného záchranného systému a iných podporných zložiek pri riešení leteckej nehody, po jej vzniku a odstraňovaní jej následkov. „Precvičí sa zároveň aj procedúra vyrozumenia o vzniknutej situácii, výmena informácii medzi záchranárskymi zložkami a tiež reálne dojazdové časy povolaných zložiek integrovaného záchranného systému,“ uzavrela Pištíková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM