Jozef Legéň Rôzne

Najfrekventovanejšia cesta na Slovensku: Hasiči budú Strečno monitorovať

Úsek zo Žiliny do Martina je dlhodobým problémom pre všetkých vodičov. Táto cesta pod Strečnom je najfrekventovanejšia na Slovensku a stávajú sa tu pravidelne dopravné nehody. Martinskí hasiči sa rozhodli, na dobrovoľníckej báze, tento úsek v čase špičky monitorovať.

Ilustračný obrázok k článku Najfrekventovanejšia cesta na Slovensku: Hasiči budú Strečno monitorovať
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Martinskí hasiči

Na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky na problémovom úseku cesty I/18 Strečno – Dubná skala budú spolu s policajtmi dohliadať aj martinskí hasiči. Vyplýva to z dohody, ktorú dnes pod Starým hradom podpísali primátor Martina Andrej Hrnčiar a žilinský krajský policajný riaditeľ Ivan Špánik.

Ako informoval hovorca mesta Martin Jozef Petráš, v dohode sa Mestský hasičský zbor v Martine zaväzuje pomáhať pri organizácii a regulovaní cestnej premávky, v prípade kritických dopravných situácií poskytnúť prvú pomoc a vykonať všetky potrebné opatrenia na záchranu života, zdravia a majetku s ohľadom na technické vybavenie a vlastné možnosti až do príchodu profesionálnych jednotiek.

Zabezpečenie v čase špičky

Martinskí mestskí hasiči budú zabezpečovať dohľad v piatok od 15:00 do 20:00 hodiny, v nedeľu od 14:00 do 20:00 hodiny a v pondelok od 5:00 do 9:00 hodiny, teda v čase dopravnej špičky. „O tom je to dobrovoľníctvo a o tom sú hasiči, že zasiahnu tam kde treba. Jednoducho nachádzame sa na mieste, ktoré z dopravného hľadiska je najkomplikovanejšie na Slovensku. Myslím si, že práve mesto Martin musí byť nositeľom tejto myšlienky spolupráce s Krajským riaditeľstvom Policajného zboru. Stojí to nejaké finančné prostriedky, bude to platiť mesto Martin,“ povedal Hrnčiar.

Podľa Špánika je cesta I/18 pri Strečne dlhodobo preťažená i vzhľadom k tomu, že v tomto úseku stále nie je diaľnica. „Tieto záchranárske zložky sú vybavené tak, že sú schopné poskytnúť predlekársku pomoc, poskytnúť pomoc aj v prípade ‚vyprosťovania‘ vozidiel a čo je aj veľmi dôležité pre nás, že nám pomôžu regulovať dopravu v prípade nejakej mimoriadnej udalosti,“ doplnil žilinský krajský policajný riaditeľ.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM