Rôzne

Milovníci bicyklovania, tešte sa: Cyklozraz ponúkne najväčšie krásy nášho regiónu

Veľkolepá akcia pre milovníkov bicyklovania! Cyklozraz Malá Fatra 2014 ponúkne cyklistom to najkrajšie z nášho regiónu. Pripravené sú dva okruhy, nebude chýbať Detskej tour Petra Sagana, medzinárodné stretnutie zbojníkov a množstvo sprievodných podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci bicyklovania, tešte sa: Cyklozraz ponúkne najväčšie krásy nášho regiónu
Zdroj: TASR

Cyklozraz Malá Fatra 2014 spojený so 16. Národným zrazom cykloturistov usporiada Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Malá Fatra od 13. do 15. júna. Hlavné zázemie cyklozrazu bude v areáli Autocampingu Belá-Nižné Kamence.

Dve trate – to najkrajšie z regiónu

Zdôraznil, že ide o nesúťažný maratón, ktorého cieľom je predovšetkým podpora a propagácia cykloturistiky v Regióne Malá Fatra. „Pripravené sú dve trate – krátky okruh (42 km) a dlhý okruh (74 km). Zostavili sme ich tak, aby účastníkom predstavili to najkrajšie z nášho regiónu, čo môžu ako cyklisti obdivovať. Na trase budú pripravené občerstvovacie stanice a pod orlojom v Starej Bystrici aj zaujímavý kultúrny program,“ povedal riaditeľ OOCR Malá Fatra Matúš Dobeš.

Zábavný program pre deti

Doplnil, že deti čaká v sobotu 14. júna zábavný sprievodný program s atrakciami ako maľovanie na tvár, jazda na poníkovi alebo skákací hrad. „V nedeľu 15. júna sa deti od 3 do 16 rokov s horskými bicyklami, ale najmladší aj na kolobežkách a odrážadlách, môžu zúčastniť na Detskej tour Petra Sagana. Na každého účastníka čaká prekvapenie,“ uviedol Dobeš.

Slávnostné otvorenie cyklotrás

Súčasťou Cyklozrazu Malá Fatra 2014 bude podľa neho slávnostné otvorenie novoznačených cyklotrás spolu s Terchovskou muzikou – tradičným ľudovým hudobným prejavom zaradeným do Reprezentatívneho zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO. „OOCR Malá Fatra v roku 2013 komplexne označila viac ako 400 km cyklotrás spolu s osadením 74 cyklosmerov­níkov, 440 cyklosmeroviek, 157 obrázkových cyklotabuliek, 113 doplnkových tabuliek a 173 emblémových tabuliek,“ dodal riaditeľ OOCR Malá Fatra.

Stretnutie zbojníkov v Terchovej

Sprievodný kultúrny program zahŕňa Medzinárodné stretnutie zbojníkov v Terchovej, ktorého súčasťou bude aj vystúpenie súboru Sľuk s galaprogramom Krížom-krážom alebo predstavenie Slovenského komorného divadla v Martine s komédiou Národný cintorín. „Pestrú ponuku dopĺňajú tradičná Nebeská muzika, country kapela Niagara alebo rocková hudba skupiny Arzén, inšpirovaná práve terchovskou muzikou,“ uzatvoril Dobeš.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM