Soňa Vanovčanová Kultúra

Mikuláš vo Varíne zažil prekvapenie: Mamina za ním prišla so zvláštnou prosbou, FOTO

Varín počas uplynulých dní navštívil tradičný mikulášsky sprievod. Na Námestí sv. Floriána sa zišli stovky ľudí. Pre dospelých bol pripravený punč, deti čakali na sladkosti. Čo sa tam udialo?

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš vo Varíne zažil prekvapenie: Mamina za ním prišla so zvláštnou prosbou, FOTO
33
Galéria
Foto: Juraj Tichý

Obec Varín každoročne organizuje decembrové „Stretnutie s Mikulášom“. Konský záprah aj v uplynulých dňoch prešiel obcou a pozdravil všetkých, ktorí mali namierené na Námestie sv. Floriána. Pozdrav patril najmä deťom. O podujatí nás informoval Juraj Tichý z Obecného úradu vo Varíne.

Ako uviedol, sprievod tvorí sv. Mikuláš, anjeli s čertom a ešte kočiš, ktorý vedie konský záprah. „Predtým, než Mikuláš odovzdá balíčky varínskym deťom, navštívi ešte zariadenie opatrovateľskej služby na Farskej ulici, kde poteší našich seniorov,“ spomenul Tichý. Obchôdzky po domoch sa už v obci nerobievajú, deti prídu za Mikulášom na Námestie sv. Floriána.

Podľa Juraja Tichého deti reagujú na sprievod rôzne.„Väčšina z nich príde pred Mikuláša a v nemom úžase si od fúzatého uja zoberie balíček. Niektoré deti sa rozplačú a musia s nimi ísť rodičia. Anjeli sú tam na to, aby sa deti nebáli a čerta sme tento rok urobili priateľského, bavil sa s deťmi a rozdával im cukríky,“ podotkol.

„Mikuláš dopredu povie, že odvážnejšie deti mu určite môžu zaspievať a zarecitovať. Vždy sa pár detí nájde,“ doplnil Juraj Tichý.

„Tento rok sa nám stalo, že jedna mamička prišla s prosbou, že jej dcéra už síce má balíček, ale nezaspievala Mikulášovi a že ona domov nejde, kým mu nezaspieva,“ dodal na záver s úsmevom Tichý.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM