Správy

Mestský úrad v Žiline zostáva zatvorený: Na korešpondenciu zriadili schránku

Mesto upozorňuje Žilinčanov, aby osobnú návštevu úradu využívali len nevyhnutne, ak niečo nie je možné vybaviť poštou, telefonátom alebo mailom.

Ilustračný obrázok k článku Mestský úrad v Žiline zostáva zatvorený: Na korešpondenciu zriadili schránku
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Mestský úrad (MsÚ) v Žiline zostáva pre verejnosť naďalej zatvorený. Dôvodom sú preventívne opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu spojené so zákazom vychádzania. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Schránka

Doplnil, že prístupné sú len služby pokladne v úradných hodinách v stredu od 8.00 do 14.00 hod. „Na podnety a korešpondenciu je na MsÚ zriadená schránka, kde môžu občania ukladať svoje písomnosti. Umiestnená je v medzichodbe za hlavným vchodom do úradu,“ uviedol Miškovčík.

„Samospráva upozorňuje, aby občania osobnú návštevu úradu využívali uvážene a v nevyhnutných prípadoch, ak nie je možné ich požiadavku riešiť poštou alebo elektronickou komunikáciou. Občania môžu pri riešení svojich záležitostí využívať telefonickú a e-mailovú komunikáciu s konkrétnymi odbormi či zamestnancami,“ dodal hovorca mesta.

Jasle a stacionár

V prevádzke podľa neho ostávajú mestské zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov veku dieťaťa (detské jasle) na uliciach Veľká okružná a Puškinova.

„Naďalej prístupný je aj Denný stacionár na Námestí J. Borodáča a jedálne pre seniorov v správe mesta na Námestí J. Borodáča, na Lichardovej ulici a výdajňa stravy na ulici A. Kmeťa. Zároveň bude poskytnutá aj donáška stravy do domácností. Pre obyvateľov je opäť dostupná aj činnosť tzv. sociálneho taxíka, prepravnej služby pre imobilných občanov a ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím,“ uzavrel Miškovčík.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Žilinského kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM