Krimi

Ľudia zalarmovali policajtov: Vodič nafúkal 3,19 promile, zadržali ho pri cúvaní z parkoviska

V rukách žilinských policajtov skončil 50-ročný vodič, ktorý podľa polície s vyše tromi promile sadol za volant. Na muža upozornili strážcov zákona občania na Borovej ulici v Žiline. Na miesto prišla policajná hliadka, ktorá zastavila auto pri cúvaní z parkoviska.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia zalarmovali policajtov: Vodič nafúkal 3,19 promile, zadržali ho pri cúvaní z parkoviska
Zdroj: Webnoviny.sk

Pri cúvaní z parkoviska na Borovej ulici v Žiline zadržali v stredu podvečer policajti 50-ročného vodiča Volkswagenu Polo, ktorému pri dychovej skúške policajti namerali 1,53 mg/l alkoholu v dychu (3,19 promile). Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík.

Na vodiča podľa neho upozornili policajtov občania. "Na Operačné stredisko KR PZ zavolali, že na Borovej ulici nastupuje do Volkswagenu Polo muž, ktorý je zjavne pod vplyvom alkoholu a chce z miesta odísť. Policajti po príchode na miesto zastavili motorové vozidlo pri cúvaní z parkoviska,“ uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Policajti zadržali mužovi vodičský preukaz a predviedli ho na policajný útvar. Muži zákona obvinili 50-ročného vodiča z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. „V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až jeden rok,“ dodal krajský policajný hovorca.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM