Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Lesopark Chrasť obnovia nielen pre najmenších: Lanovka, trampolíny i petang, FOTO

Žilinská radnica našla prostriedky na obnovu obľúbeného oddychového miesta. V Lesoparku Chrasť sa bude rekonštruovať, no pribudnú aj novinky.

Ilustračný obrázok k článku Lesopark Chrasť obnovia nielen pre najmenších: Lanovka, trampolíny i petang, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina

Lesopark Chrasť bude opäť plnohodnotne slúžiť svojim návštevníkom. Zdevastované a opotrebované prvky nahradia nahradia nové. Rekonštrukcia bude prebiehať v dvoch etapách. Informoval o tom Pavol Čorba, vedúci Odboru tlačového a zahraničných vecí mesta Žilina.

„Nadácia žilinský lesopark, ktorej zakladateľom je mesto Žilina, práve realizuje prvú časť etapy, ktorá obsahuje rekonštrukciu detského ihriska v Lesoparku Chrasť. Prvá časť pozostáva z 2 krokov, ten prvý zahŕňal asanáciu starých herných prvkov a vodného prvku. V druhom kroku sa buduje nové detské ihrisko pre vekovú kategóriu 0 – 6 rokov, lanovka, trampolíny, úprava a zatrávnenie terénu. Celková cena prvej časti a rekonštrukcie ihriska je vo výške 102 328,76 eura s DPH,“ uviedol Pavol Čorba.

Doplnil, že druhú časť rekonštrukcie financuje mesto Žilina zo svojho rozpočtu a jej výška vzíde na základe verejného obstarávania. „Pribudne nové detské ihrisko pre vekovú kategóriu 6 – 14 rokov, škola v prírode, vzniknú nové chodníky a pôvodné sa zrekonštruujú, obnoví sa petang, opraví sa oplotenie, upraví sa terén, ošetria sa dreviny, založí sa trávnik a vysadia sa nové trvalky,“ uzavrel Čorba.

Lesopark Chrasť je obľúbeným miestom relaxu pre všetky vekové kategórie Žilinčanov. Okrem prechádzok je obľúbeným miestom rekreačných bežcov či cyklistov a taktiež spojnicou medzi sídliskami Solinky a Vlčince.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM