Marcel Mojžiš Kultúra

Kultúrne leto v Žiline ponúkne množstvo podujatí: Aké lákadlá nájdete v programe?

Žilina má na prázdniny pripravený naozaj bohatý kultúrny program. Žilinské kultúrne leto 2014 ponúkne až do septembra množstvo hudobných a tanečných vystúpení i rôznych podujatí na Mariánskom námestí, Námestí Andreja Hlinku a v Sade SNP.

Ilustračný obrázok k článku Kultúrne leto v Žiline ponúkne množstvo podujatí: Aké lákadlá nájdete v programe?
Zdroj: Webnoviny.sk

Celé kultúrne leto odštartoval Medzinárodný festival animovaného filmu Fest Anča. „Už 1. júla sa v Letnom kine na Stanici Žilina-Záriečie bude premietať film Po zotmení. V sobotu 5. júla o 19.30 h vystúpi na Mariánskom námestí Katka Koščová a NEŘEŽ. Slávnostné otvorenie altánku v Sade SNP po jeho renovácii sa uskutoční v utorok 15. júla o 16. hodine, pred prvou Hudobnou stredou Žilinského kultúrneho leta 2014,“ uviedol hovorca mesta Pavol Čorba.

Na radnici sa snažili pripraviť také akcie, ktorými ulahodia všetkým. „Podujatia sme sa snažili navrhnúť tak, aby si každý vybral to, čo mu je blízke. Verím, že aj vďaka Žilinskému kultúrnemu letu 2014 budú prázdninové mesiace nezabudnuteľným zážitkom a mesto Žilina sa stane obľúbeným miestom na trávenie voľných chvíľ. Všetkých Žilinčanov i návštevníkov mesta srdečne pozývam na Žilinské kultúrne leto 2014,“ povedal primátor Igor Choma.

Počas júla sa okrem iného môžeme tešiť aj na zaujímavé Tvorivé remeselné dielne 2014, letný festival „iného“ slovenského divadla a odvážneho diváka KioSK či Bažant kinematograf.

„Na august je pripravený 6. ročník medzinárodného festivalu s názvom Deň európskej kultúry, taktiež Európsky festival silných mužov a Stredoveký deň. V septembri sa budú Žilinčania baviť futbalom počas turnaja Sever proti Juhu. Nebudú chýbať ani Dni zdravia a Festival seniorov,“ dodal hovorca mesta Žilina.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM