Zuzana Gadušová Samospráva

Internetoví surferi si prídu na svoje: Po Žiline už jazdí prvý trolejbus s wifi

Dopravný podnik dnes spustil do prevádzky trolejbus, na ktorého palube budú môcť cestujúci zadarmo využívať bezdrôtové pripojenie na internet. Ide o úplne prvý z piatich nízkopodlažných trolejbusov.

Ilustračný obrázok k článku Internetoví surferi si prídu na svoje: Po Žiline už jazdí prvý trolejbus s wifi
Foto: Zuzana Gadušová / Zdroj: Dnes24.sk

Týchto päť trolejbusov bude v testovacej prevádzke vybavných zariadeniami na zdieľanie mobilov, tabletov. Dopravný podnik nebude mať so zabezpečením tejto služby žiadne investičné ani prevádzkové náklady. Projekt technicky pripravila spoločnosť See&Go v spolupráci so spoločnosťou Orange Slovensko.

Na zdieľanie internetu bude použitá GSM technológia mobilného pripojenia, pričom pri prvých testoch sa rýchlosti prenosu dát pohybovali v rozpätí od 1 do 6 Mbit/s. Trolejbus je označený veľkým logom wi-fi na obidvoch stranách vozidla. Názov siete je Orange.free, pričom pri prvom prihlásení sa na prehliadači zariadenia objaví úvodná stránka s reklamou, ktorú spravuje spomínaná spoločnosť. Pre vstup na internet je potrebné odkliknúť úvodnú reklamnú obrazovku alebo kliknúť na spodný button/panel.

Dopravný podnik sprístupní pripojenie na internet na ďalších 4 trolejbusoch do konca októbra 2014 tak, aby išlo o trolejbusy nasadzované na všetky trolejbusové linky. V prípade, že počas testovacej prevádzky nebudú zaznamenané žiadne technické problémy, do konca roku 2014 pribudne ďalších 15 vozidiel, ktoré budú poskytovať bezplatné pripojenie na internet.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM