Jakub Forgács Správy

Info z veľkého rokovania v nemocnici: Riaditeľ má predstaviť plán fungovania žilinskej interny

Lekári ale napríklad aj zástupcovia sestier sa stretli s riaditeľom Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline. Štefan Volák sa s nimi dohodol, že čoskoro predstaví plán fungovania interného oddelenia.

Ilustračný obrázok k článku Info z veľkého rokovania v nemocnici: Riaditeľ má predstaviť plán fungovania žilinskej interny
Zdroj: TASR

Riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline Štefan Volák sa na dnešnom rokovaní s lekármi interného oddelenia, predstaviteľmi žilinského Lekárskeho odborového združenia a zástupcami sestier dohodol, že s poverenou primárkou interného oddelenia predstaví do konca marca koncepčný plán ďalšieho fungovania tohto oddelenia. Po rokovaní o tom informoval predseda Lekárskeho odborového združenia v Žiline Peter Blaško.

„Interné oddelenie je stabilizované, lekári pracujú v normálnom režime, normálne sú liečení pacienti. Lekári sa chcú stretnúť s pani primárkou, ktorá im predstaví ďalšiu víziu oddelenia. A je na ich rozhodnutí, či chcú alebo nechcú stiahnuť výpovede. A je tiež na rozhodnutí pani primárky, koľkých lekárov potrebuje a či prijme výpovede späť,“ uviedla hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková s tým, že výpovedné lehoty trinástich lekárov bežia.

Podľa predsedu Lekárskeho odborového združenia Petra Visolajského rokovania nepriniesli závery, ktoré by naznačovali zlepšenie situácie v žilinskej nemocnici. „Riaditeľ Štefan Volák iba vo všeobecnej rovine prisľúbil, že predstaví opatrenia na zlepšenie situácie na internom oddelení. Avšak jasne deklaroval, že počet lôžok na oddelení navýšiť nechce,“ podotkol Visolajský.

Lekárske odborové združenie zároveň vyjadrilo počudovanie nad skutočnosťou, že riaditeľ žilinskej nemocnice priznal problémy na internom oddelení až pod tlakom výpovedí lekárov. „Pritom išlo o dlhodobé problémy, o ktorých bol zo strany pracovníkov podrobne a opakovane informovaný. Napriek tomu neprijal účinné opatrenia na zlepšenie situácie pacientov. Lekárske odborové združenie pevne verí, že riaditeľ nemocnice Štefan Volák bude prípravu opatrení konzultovať s trinástimi lekármi, ktorí podali výpovede, aby ochránili svojich pacientov,“ dodal Visolajský.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM