Adela Fruckova Kultúra

Humorista Ján Gordulič zavítal pod Dubeň a prehovoril o Žiline: Keď sem prídem z Bratislavy, toto si poviem...

Do Žiliny zavítal známy humorista Ján Gordulič. Ten pod Dubňom prehovoril aj o našom meste. Prezradil nám i to, čo ho ako prvé napadne, keď sa povie Žilina. Viac už v rozhovore.

Ilustračný obrázok k článku Humorista Ján Gordulič zavítal pod Dubeň a prehovoril o Žiline: Keď sem prídem z Bratislavy, toto si poviem...
Zdroj: Ferenc Zsíros

V žilinskom klube Kolečko sa odohrala jedna z naznámejších stand-up comedy šou pod názvom Silné reči, ktorú má pod palcom známy humorista Ján Gordulič. My sme sa ho v našom meste rozhodli vyspovedať.

Ako sa máš?

Super, akurát som chorý a mám veľa práce, ale teším sa, že som v Žiline. Sme na vystúpení v novom priestore a sme vypredaní, takže mám z toho dobrý pocit.

Čo sa ti vynorí ako prvé, keď si povieš Žilina?

MsHK, známy slovenský národniar a zima… (smiech). Žilina je jedno z miest v srdci Slovenska, kde keď prídem z Bratislavy a vidím to prostredie, prírodu a kopce – poviem si – konečne som na Slovensku. Toto mesto už je také ozajstné slovenské, jednoducho typické Slovensko je niekde v tomto okolí. Tu si viem predstaviť, že sa skrývali tí partizáni v horách a že niekde o kúsok ďalej sa tu naháňal Jánošík.

A bol si už niekedy predtým v Žiline?

Boli sme tu predtým vystupovať, ale v inom priestore. Dnes to tu praská vo švíkoch a je tu klubová atmosféra, ideálna pre stand-up… Okrem toho, pochodil som si všetky zákutia Žiliny ešte v „poštíčku pre teba“ , takže to tu poznám.

A prečo si vlastne skončil s Poštou pre teba?

Poštu som robil sedem rokov a bolo toho dosť. Najprv som išiel do televízie, že: „Jéj, haluz, budem v telke…“ a potom, že: „Jéj, haluz, dajte mi viac peňazí…“ Bolo to slušne ohodnotené, no ja som chcel robiť aj iné – svoje relácie. Nebehám v červenej šiltovke, lebo si myslím, že mám na viac a že mi to v hlave funguje.

Tvoj profesionálny život sa teraz točí len okolo stand-upov?

Okrem toho som aj reklamný a televízny scenárista a kreatívec. Takisto sa zaoberám aj tvorbou rôznych eventov- od výmyslu konceptu , námetu cez pozvánku a scenáre eventu… Takisto robíme momentálne nejaké virálne videá, kde mám na starosti aj produkciu a réžiu. A okrem toho mesačne napíšem aj dva diely Búrlivého vína, takže som celkom vyťažený.

A čo robíš v rámci stand-up comedy?

V rámci stand up – u sa snažím manažovať našu skupinu, robíme rôzne standup workshopy, aby sme motivovali mladých pripojiť sa. Teda pritiahli nových ľudí a tých, čo už s nami fungujú, tak pomôcť im zlepšiť sa, vytunovať.

A v ktorej z tých všetkých drobných či väčších aktivít sa vidíš najviac?

Asi každá mi dáva niečo iné, reklama a texty pre eventy napĺňa jednu časť mojej osobnosti, stand-upy uspokojujú zasa tú exhibicionistickú časť povahy. Je príjemné dvakrát do týždňa absolvovať vystúpenie, kde ti ľudia tlieskajú, lebo sa im to páči. Zároveň ma to núti neustále písať a tvoriť, aj akoby hrabať sa v teórii humoru. Sledovať ako to robia iní, sledovať, kde to funguje a kde nie a zamýšľať sa nad tým. Lebo stand up je v podstate scenár, réžia aj to herecké umenie v jednom.

Známy homorista Gordulič v akcii
1
Galéria
Ján Gordulič zavítal do Žiliny
5
Galéria
Zdroj: Ferenc Zsíros
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM